Zonguldak

Zonguldak Belediyesi Kent Lokantası hizmete açıldı

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in seçim projelerinden biri olan “Kent Lokantası” hizmete açıldı.

Abone Ol

Sahilde açılan Kent Lokantası açılışa  İBB Koordinatörü Bülent Tufan, CHP Genel Başkan Yardımcısı CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, ilçe ve belde belediye başkanları, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, CHP 23 Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, mahalle muhtarları  ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan CHP İl  Başkanı Devrim Dural, amaçlarının rantçı değil halkçı belediyecilik olduğunu ifade ederek, ' Biz bu yola çıkarken bize inandınız. Biz de sizlere inandık. Yine ilk yola çıktığımız gün bu yoldan madenci anıtına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdik. İşte Zonguldak Belediyesi yürüyüşümüz o gün  biz sizlere ne dediysek dedik ki Zonguldak'ta biz Alaplı'da, Ereğli'de, Gökçebey'de Çaycuma'da nasıl sosyal belediyeciliği yapıyorsak dedik ki bize Zonguldak'ı verin, Kozlu'yu verin. Biz yine aynı şekilde merkezi verin. Sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleriyle sizleri tanıştıracağız dedik. Dolayısıyla sözümüzü tutmuş olmanın onurunu ve kıvancını yaşıyoruz bu güzel günü kutluyoruz. Sözümüzü tuttuğumuz için mutluyuz ve kıvançlıyız. Tabii yapacaklarımız bununla sınırlı değil. Sadece yapacaklarımızın başlangıcıdır. Çok daha güzel hizmetlerimiz olacak sosyal belediyecilik anlamında bizlerden gösterişli yatırımlar beklemesin. Bizler sizlerden aldığımızı, yine sizlere vereceğiz. Amacımız rantçı değil halkçı belediyecilik" şeklinde konuştu.

"HER VATANDAŞIMIZIN KARNI DOYMALI"

Ardından konuşan CHP gGenel Başkan Yardımcısı Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Değerli dostlar, aramızda bir misafirimiz var. Ancak aslında fahri olarak da ev sahibi diyebiliriz. Çünkü lokantamızın açılmasında çok büyük destekleri oldu. Bu desteğin asıl sahibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve onu temsilen aramızda bulunan İBB koordinatörü sayın Bülent Tufan Bey var. Değerli dostlar, şu anda evet Türkiye'de bugüne kadar birçok Cumhuriyet Halk Partili belediye gerek büyükşehir belediyesi, gerek ilçe belediyesi kent lokantası açtı. Ama Zonguldak'ta açılan lokantasının bir farkı var. Nedir bu fark? Dikkatinizi çekti mi? Türkiye'nin en güzel manzaralı kent lokantasını da Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Erdal. Bravo. Değerli dostlar bu kent lokantası kimin? Sadece Cumhuriyet Halk Partililerin mi? Hayır. Tüm siyasi partilere gönül vermiş tüm Zonguldaklı hemşehrilerimindir. Kent lokantası vesile olduk biz. AK Parti Ve derin bir ekonomik kriz yarattı. Yolsuzluk, usulsüzlük kamu severleriyle tüm Türkiye'yi sardı. Ve biz dedik ki önce vatandaşımızın karnı doymalı. Hiç kimse ufalayıp da beton kırıp beton Göre çocuğunu onlara yediremeyeceğine göre önce sağlıklı beslenme önce vatandaşımızın karnı doyacak devletine, milletine güvenecek dedik. Ve kent lokantalarının startını İstanbul'da verdik Şimdi Zonguldak'tayız. Tüm Türkiye'ye dalga dalga yayıyoruz. Ne zaman ki bir çocuk benim karnım aç. Aç yatıyorum anne baba. Demeyecek bu ülkede işte o günden itibaren her şey ülkemiz için çok Daha güzel olacak. O günlerin gelmesi için mücadele etmeye devam. Zonguldak belediye başkanımızın ve Zonguldak'taki tüm belediye başkanlarımızın kapı gibi arkasında durmaya devam diyoruz" şeklinde konuştu.

Zonguldak'ı el birliği ile daha güzel daha yaşanabilir bir kent hâline getirmek için kararlılıkla çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, "  Bugün Zonguldak'ımız için büyük bir anlam taşıyan sosyal belediyecilik anlayışımızın önemli bir adımını daha atıyoruz. Şehrimizde bir ilki gerçekleştirdiğimiz Kent Lokantamızın açılışını hep birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu lokanta sadece bir yemek yeri değil, sosyal dayanışmamızı güçlendiren, paylaşmanın ve birlikteliğin değerini yeniden hatırlatan bir hizmettir. Bu mekan Zonguldak'ımızın samimi havasını hissedebileceği bir yer olacaktır. Kıymetli hemşehrilerim kent lokantası sosyal belediyecilik vizyonumuzun somut bir örneğidir. Burada herkesin bütçesine uygun sağlık ve hijyenik yemekler sunacağız. Zonguldak Belediyesi olarak kıymetli vatandaşlarımıza hizmet etmek bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğun üstesinden alnımızın akıyla gelmek adına şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinden bir an olsun ödün vermeyeceğiz. Zonguldak'ta hiçbir vatandaşımızın temel ihtiyaçlarına ulaşmakta zorlanmasını sağlamak için çalışıyoruz. Aynı zamanda  esnafımızın da büyümesi ve gelişmesi için üzerimize düşen düşeni yapma hususunda asla geri durmayacağımızı belirtmek istedim. Zonguldak'ımızı el birliğiyle güçlü bir şehir haline getirerek daha güzel bir kent kent inşa ve dayanışma ruhuyla güçlü bir toplum oluşturmak en büyük arzumuzdur. Birlikte kentimizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Biz bir avuç insanın refahı için değil, biz milletimiz için çaba gösteriyoruz. Yani halktan aldığımızı yine halka veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kent lokantamızın, Zonguldak'ımıza siz kıymetli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kent lokantasının açıldı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Tahsin Erdem kendi eliyle yemek dağıttı.