Türkiye 1. Ligi’nde şimdiki adıyla Süper Ligde, 1974-1988 sezonları olmak üzere aralıksız 14 yıl mücadele eden Zonguldakspor’un efsane futbolcuları arasında yer alan 82 yaşındaki Halil Güngördü, nam-ı diğer Riva Halil’in adı, Zonguldak’ta sokak, cadde ya da bir spor tesisinde yaşatılacak.

Zonguldaklı Tunç Çelebi’nin, efsane futbolcunun kentte yaşatılması adına, iki yıla yakın süredir üzerinde durduğu ve önce Zonguldak Belediyesi, ardından da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) kadar taşıdığı isim mevzusu nihayet sonuçlandı.

Zonguldak Belediyesi, CİMER’e başvuruda bulunan Tunç Çelebi’ye cevap yazısında, isim konusunun Temmuz ayında yapılacak Zonguldak Belediyesi Meclisi’nde gündeme taşınacağını belirtti.

Gücünü maden işçilerinden alan kulüp, geleceğe dair çok önemli adımlar attı Gücünü maden işçilerinden alan kulüp, geleceğe dair çok önemli adımlar attı

Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Kemal Cangöz imzalı resmi yazıda, “Zonguldak’ımızın Mili Sporcusu Halil Güngördü’nün mahalle, sokak, cadde ve yapılara isimleri verilmesi konusu Temmuz ayında yapılacak Meclis toplantısında gündeme alınacaktır” denildi.

Temmuz ayında Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem başkanlığında toplanacak olan Belediye Meclisi’nde gündem maddeleri arasında yerini alacak olan Halil Güngördü’nün isminin, mahalle, sokak, cadde ya da bir spor tesisine verilmesi oylamaya sunulacak.

Efsane isim Halil Güngördü’ye vefayı niteleyen isim mevzusuna dair ilgili maddenin, meclis üyeleri tarafından yüzde 100 oyla kabul edilmesi bekleniyor.

Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümü nedeniyle 21 Haziran’da düzenlenen organizasyon kapsamında, kızı Ahu Güngördü’yle birlikte Zonguldak’a gelen Halil Güngördü, isminin spor tesisinde yaşatılması adına yapılan girişimlerin hatırlatılması üzerine, “Zonguldakspor'da forma giyen ve Zonguldak'a aşık biri olarak adımın Zonguldak’ta bir spor tesisine verilmesi beni fazlasıyla mutlu eder” şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

SPOR SERVİSİ

9 H9 A42439 H9 A4220

Editör: Hüseyin EKİNCİ