Zonguldak Belediyesi’nin Eylül ayı ikinci toplantısı, Başkan Vekili Hakkı Güney başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda birçok önemli madde görüşülerek karara bağlandı. Öne çıkan kararlar şu şekilde:

Batuhan Karamalak'ın acı günü! Batuhan Karamalak'ın acı günü!

Belediye sınırları içinde bulunan 9 adresin içkili yer bölgesine dahil edilmesi talebiyle ilgili Türlü İşler Komisyonu, karar vermek için meclisten 10 gün ek süre talep etti. Karar, komisyonun 10 gün sonraki toplantısında netleşecek.

Belediye, su ve kanalizasyon hizmetlerinde süresinde ödenmeyen faturalara gecikme zammı uygulayacak. Ödemeler, 3095 sayılı Kanun’a uygun olarak kanuni faiz oranında tahsil edilecek. Bu düzenleme, oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye, toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinin profesyonel kişiler aracılığıyla yürütülmesi amacıyla Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN)'na üye oldu. Üyelikle ilgili işlemler için Belediye Başkanı Tahsin Erdem'e yetki verildi. Karar, oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediyede norm kadro değişikliği oy birliğiyle kabul edilerek düzenlemeler yapıldı.

Belediye, ticari faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla "İşletme ve İştirakler Müdürlüğü" kurdu. Otoparklar, terminal işletmeciliği, sosyal tesisler gibi birçok hizmet bu müdürlük bünyesinde yürütülecek.

Belediyeye 4 adet damperli kamyon alımı için Başkan Tahsin Erdem'e yetki verildi. Bu araçlar, hizmet alımına bağımlılığı azaltmak amacıyla Devlet Malzeme Ofisi’nden satın alınacak.

Belediyeye ait 3 adet iş yerinin 10 yıl süreyle kiralanması için Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e yetki verildi. Kiralama işlemi ihale yoluyla gerçekleştirilecek.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenleyeceği kurslar (keman, piyano, gitar, tiyatro vb.) için yetişkin ve öğrencilere yönelik katılım ücretleri belirlendi. AK Parti’nin kursların ücretsiz olması önerisi reddedildi.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan 31 madde ve 12 sayfadan oluşan görev, yetki ve sorumluluk yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi.

İŞKUR’un talebi üzerine hizmet binalarının önüne 3 araçlık otopark yeri tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 

Whats App Image 2024 09 06 At 16.02.26

Whats App Image 2024 09 06 At 16.02.25

Muhabir: Handan Alataş