HASTANEMİZ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON İHTİYACINA 1 KALEM CİHAZ
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ
Hastanemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon İhtiyacına 1 Kalem Cihaz mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İKN : 2023/958409
1-İdarenin
a) Adı : YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ
b) Adresi : Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği İbn-i Sina Kampüsü 67600 KOZLU/ZONGULDAK
c) Telefon ve faks numarası : 3722612680 - 3722610185
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası: https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-İhale konusu mal alımın
a) Adı : Hastanemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon İhtiyacına 1 Kalem Cihaz
b) Niteliği, türü ve miktarı : Hastanemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon İhtiyacına 1 Kalem Cihaz Alımı.
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer : Hastanemiz Ayniyat Deposudur.
ç) Süresi/teslim tarihi : Cihaz Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinin Ayniyat deposuna teslim edilecektir. Teslimat işlemleri, sözleşmeye müteakip başlayacaktır. Sözleşmenin imzalanmasına müteakip 45 (Kırkbeş) gün içinde cihaz; teknik şartname hükümleri doğrultusunda çalışır vaziyette teslim edilecektir. Kabul ve muayene sırasında yükleniciden cihazın teknik özellikleri ve performansına ilişkin testlerin yapılması istenebilir. Bu durumda gerekli personel ve düzeneği yüklenici sağlayacak ve kabul ve muayene işlemlerine ait tüm masrafları karşılayacaktır.
d) İşe başlama tarihi : Sözleşmenin imzalandığı tarihte işe başlanır.
3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati : 09.10.2023 - 14:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) : Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Başhekimlik Katı Toplantı Salonu
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgelerine ilişkin bilgiler:
Tıbbi Cihaz satış, reklam ve tanıtım yönetmeliği kapsamında Satış Merkezi Yetki Belgesini beyan edeceklerdir.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
a) İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgelere ilişkin bilgiler,
b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgelere ilişkin bilgiler,
c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerde belirtilen serbest bölge faliyet belgesine ilişkin bilgiler.
İsteklilerin yukarıda sayılan bilgilerden, kendi durumuna uygun bilgi veya bilgileri belirten isteklilerin yeterlik bilgileri tablosu uygun kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgelerdeki bilgiler ile tevsik edilir.
• İstekli adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi,
• İsteklinin kayıtlı olduğu meslek odası tarafından aday veya istekli adına düzenlenen İmalat Yeterlilik Belgesi,
• İstekli yerli malı teklif ederse; teklif edilen malın yerli malı olduğu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak düzenlenen Yerli Malı Belgesi,
• Tıbbi cihaz üreticisi OEM (OriginalequipmentManafacturer - Original Malzeme Üreticisi) tarzı ürün ürettirmek suretiyle üretici niteliğini kazanmış ise bu üretime ilişkin sözleşme,
• Aday veya isteklinin alım konusu malı ürettiğine ilişkin olarak ilgili mevzuat uyarınca yetkili kurum veya kuruluşlarca düzenlenen ve aday veya isteklinin üretici veya imalatçı olduğunu gösteren belgeler.
İsteklilerin yukarıda sayılan belgelerden, kendi durumuna uygun belge veya belgeleri sunması yeterli kabul edilir.
4.3.2. Satış sonrası servis, bakım ve onarıma ilişkin belgeler:
1) Cihazların/sistemlerin tüm bileşenleri, aksesuarları ve ek sistemleri ile birlikte yedek parça dahil, üretim ve işçilik hatalarına karşı, kesin kabulden başlamak üzere en az 2 (iki) yıl süreyle garantili olacaktır. Bu garanti üretici veya Türkiye temsilcisi ve varsa yetki verilen satıcı firma tarafından ayrı ayrı beyan edilecektir. Yüklenici bu mallara ait garanti belgelerini İdare adına düzenletmek ve orijinal nüshalarını İdareye teslim etmekle mükelleftir. Alınan mallara ilişkin İdare adına garanti belgesi düzenlenmesinin mümkün olmaması durumunda yüklenici garantiye ilişkin beyanını içeren bir belgeyi İdareye sunmak zorundadır. Garanti kapsamındaki malzemede sözleşme süresi içerisinde tespit edilecek hata, ayıp ve eksikliklerin garanti sağlayan kişi veya kuruluş tarafından giderilmesini Yüklenici üstelenecektir.
2) Arızalara yükleniciye veya yetkili servise bildirildiği tarihinden itibaren en fazla 48 (kırk sekiz) saat içinde müdahale edilecektir; yurt dışından yedek parça ithali gerekmediği durumda en geç 5 (beş) iş günü içinde cihazlar çalışır duruma getirilecektir. Yurtdışından yedek parça temini gerekmesi durumunda en geç 15 (on beş) iş günü içinde bütün fonksiyonlarıyla çalışır hale getirilecektir. Bu süre resmi kurumlarca ithalatı kısıtlı ya da özel izne tabii yedek parçalar gerektiği durumda yüklenicinin bu durumu yazılı talebi ve belgelendirmesi şartı ile idare tarafından uzatılacaktır. Cihazın tamir süresi boyunca hasta mağduriyeti olmaması için hastanemize aynı özelliklere sahip cihaz bırakılacaktır.
3) Yüklenici, malın; garanti süresi içinde malzeme, işçilik ve montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamirini yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür.
4) Yüklenici, Garanti süresi boyunca teknik destek hizmetleri periyodik bakım, onarım ve kalibrasyon hizmetleri ile bu işler için gerekli yedek parça ve sarf malzemelerini ücretsiz sağlayacaktır. Bu hizmetler üreticinin ve/veya ilgili standartların öngördüğü şekilde yapılacaktır. İstekli bu işlerle ilgili planı beyan edeceklerdir. Bu garantiler üretici veya satıcı firma tarafından antetli kağıda yazılı, kaşeli ve yetkili kişi tarafından imzalanmış olacaktır.
5) Garanti süreleri bitiminden sonra en az 10 (on) yıl süreyle ücreti karşılığında yedek parça ve teknik servis sağlamayı üretici veya Türkiye temsilcisi ve varsa yetki verilen satıcı firma tarafından beyan edecektir. İstekli bu süre içinde yedek parça dahil ve hariç olmak üzere teknik destek hizmet bedellerini garanti bitiminden sonraki en az 10 yıl için, yıllık olarak ihale bedelinin (ihale günü T.C. Merkez bankası döviz alış bedeli üzerinden)
-Parçasız ihale teklif bedelinin %3'ünü (yüzde üç),
-Parçalı ihale teklif bedelinin %6'sını (yüzde altı) geçmeyeceğini taahhüt edecek ve onaylı ve imzalı beyan edecek ve onaylı ve imzalı taahhüt belgesini beyan ederek idareye sunacaklardır.
6) Yüklenici teklif edilen cihaz/sistemlerin yazılım güncellemelerini garanti süresi boyunca bedelsiz, garanti süresi sonunda bedelli olarak yapacaktır.
7) Yüklenici teslim sırasında cihaz/sisteme dair Türkçe kullanıcı kılavuzları ve teknik belgeler (Türkçe veya İngilizce) (bileşen parça listelerini, bakım/onarım ve kalibrasyonunda kullanılacak belgeleri, arıza tespit ve takip, bakım, onarım vb.) verilecektir. Cihaz için 2 (iki) nüsha olmak üzere kurumun teknik elamanına sistemin teslimatı sırasında ücretsiz olarak verecektir.
4.3.3.
4.3.3.1. Yetkili kurum ve kuruluşlara kayıtla ilgili belgeler:
a) Sağlık Bakanlığının 2022/2 sayılı genelgesi gereği; İhale tarihi itibarı ile, İstekliler teklif ettikleri ürünün/ürünlerin T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasında Sağlık Bakanlığından onaylıdır ibaresi bulunan onaylanmış ürün numarasını (barkod numarasını) tekliflerinde yazılı olarak belirteceklerdir. Bunun dışındaki onaylar değerlendirilmeye alınmayacaktır.
b) Sağlık Bakanlığının 2022/2 sayılı genelgesi gereği; İhale tarihi itibarı ile, İstekliler teklif dosyalarında Ürün Takip Sisteminde (ÜTS) üretici ve / veya ithalatçı firmaların ve bu firmaların adı altında bayiliklerinin kayıtlı olduğunu belgelendireceklerdir.
NOT 1: Birim Fiyat Teklif Cetvelinde belirtilen alıma esas malzemenin dışında, teknik şartnamede alıma esas malzemeyle birlikte verilmesi istenen Tıbbi Cihaz Yönetmeliği, Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihaz Yönetmeliği ve Vücut Dışında Kullanılan Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliği kapsamındaki malzemenin bulunması durumunda, Ürün Takip Sisteminde (ÜTS) Sağlık Bakanlığından onaylıdır ibaresi bulunan onaylanmış ürün numarasını (barkod numarasını) tekliflerinde yazılı olarak belirteceklerdir. Bu malzemenin tedarikçisi istekli değil ise, Ürün Takip Sisteminde (ÜTS) üretici ve / veya ithalatçı firmaların ve bu firmaların adı altında bayiliklerinin kayıtlı olduğunu belgelendireceklerdir.
NOT 2: Birim Fiyat Teklif Cetvelinde belirtilen alıma esas malzemenin dışında, teknik şartnamede alıma esas malzemeyle birlikte verilmesi istenen Tıbbi Cihaz Yönetmeliği, Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihaz Yönetmeliği ve Vücut Dışında Kullanılan Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliği kapsamı dışında olması durumunda, bu ürünlerin söz konusu yönetmeliklerin kapsamı dışında olduğuna dair üreticinin/ithalatçının yazılı beyanı sunulacaktır.
4.3.4. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğraflarına ilişkin bilgiler ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları:
Teklif edilen cihazların teknik şartnamesinde belirtilen şartlara uygunluğunu teyit etmek amacıyla Şartnameye Uygunluk Belgesinde belirtilen ayrıntılı teknik bilgilerin yer aldığı orijinal katalogları, tanıtıcı broşür fotoğrafları vb. tanıtım belgelerini vereceklerdir. Bu dokümanlar üzerinde teknik şartnamede belirtilen maddeler ayrı ayrı belirtilecek ve teknik şartnamedeki madde numaraları yazılarak işaretlenecektir. Teknik şartnamede talep edilip kataloglarda belirtilemeyen maddelerin gösterilememe gerekçesi ve ayrıntılı açıklamaları idareye sunulacaktır. Sunulan bu teknik dokümanlar ve kataloglar orjinalleri yanında orjinallerinin Türkçe dışında herhangi bir dilde olması halinde ayrıca Türkçe olarak sunulacaktır.
İstekliler teknik şartnameye uygunluklarını madde madde cevaplayacaklardır ve teknik şartnamede istenilen belge ve bilgileri idareye beyan ve ibraz etmek zorunda olup, şartname sıra numarasına göre “evet-hayır” “okundu-anlaşıldı” ifadeleri yerine her maddeye ayrıntılı cevap verilerek teknik şartnameye uygunluk beyanı hazırlanacaktır. Teknik şartnameye uygunluk belgesinde cihazın markası, modeli açık olarak belirtilecek ve imzalanacaktır. Teknik şartnamede belirtilen tüm özellikler orijinal ve/veya Türkçe kataloglar üzerinde birebir gösterilmelidir.
Orjinalleri Türkçe olmayan tüm dokümanlar belge orjinalinin yanında Türkiye’de bir Tercüman tarafından tercüme edilip onaylanması durumunda ayrıca herhangi bir noter veya apostil onayı aranmayacaktır.
Yüklenici, ilgili sistemin teknik bakım ve onarımının yapılabilmesi için profesyonel düzeyde tecrübesi bulunan ve yetkili servis sertifikası olan teknik eleman/elemanları sürekli olarak bünyesinde bulunduracağını beyan edecek ve idareye sunacaktır.
5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecek olup yerli malı teklif eden yerli istekliye ihalenin tamamında % 15 (yüzde on beş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.
7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.
9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.
13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 60 (Altmış) takvim günüdür.
14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
15. Diğer hususlar:
Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.