Zonguldak eski İl Emniyet Müdürü İdris Pala'nın torunu Arden Pala (15), ABD'de dezavantajlı çocuklara spor olanakları sağlayan "Sports4Kids" girişimi ile büyük bir başarıya imza attı. Pala, ABD Sağlık Bakanlığı tarafından verilen "Toplum Lideri Ödülü"nü alarak bu ödülü kazanan en genç kişi olarak tarihe geçti.

Arden Pala, dezavantajlı gençlere spor yapma fırsatı sunan girişimi Sports4Kids ile Amerikan toplumuna önemli katkılarda bulundu. Pala'nın bu çalışmaları, ABD Sağlık Bakanlığı Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi tarafından dikkatle takip edilerek takdir edildi. Konseyin İcra Direktörü Rayhaan Merani, Pala'nın girişiminin ABD genelinde toplulukların fiziksel zindelik ve sağlığını olumlu yönde etkilediğini vurguladı.

Valilik tarafından Gazilere yemek düzenlendi Valilik tarafından Gazilere yemek düzenlendi

2024 yılında Washington’daki Hubert H. Humphrey Binası Büyük Salon'da düzenlenen törende Arden Pala, bu prestijli ödülü annesi Zeynep Ilgaz Pala ile birlikte aldı. Ödül konuşmasında Pala, bu başarının sadece kendisi için değil, tüm Sports4Kids ekibi için büyük bir onur olduğunu belirtti. Ayrıca bu ödülün, spor ve fitness’a erişimi artırma konusundaki çalışmalarını daha da ileriye taşıyacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi