Türkiye genelinde son günlerde yaşanan hava sıcaklıkları, ülkede büyük farklılıklara yol açıyor. Meteoroloji verilerine göre, ülkenin kuzeybatısındaki Zonguldak ilinde en düşük sıcaklık 25 derece olarak ölçülürken, diğer birçok ilde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkıyor.

Zonguldak'ta yaz aylarının serin geçtiği bilinirken, son günlerde sıcaklıkların artması bölge halkını şaşırttı. Öte yandan, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde ise termometreler 40 dereceyi aşarak yaz sıcaklarının etkisini gösteriyor. Ankara, Antalya, Diyarbakır gibi büyük şehirlerde vatandaşlar, sıcak havadan bunalırken serinlemek için park ve gölgelik alanlara yöneliyor.

Yağmur böyle geldi Yağmur böyle geldi

Karadeniz’e sahili olmasına rağmen Zonguldak ve Ardahan bugün Türkiye’nin en soğuk illeri olarak kayıtlara geçti. Zonguldak ve Ardahan’ı 26 derece ile Trabzon, 27 derece ile Ordu ve Rize takip ediyor.

Öte yandan, yine meteorolojik verilere göre Türkiye’nin en sıcak ili ise termometrelerdeki rakamlara bakıldığında 44 derece ile Aydın oldu.

Zonguldak’ta vatandaşlar, nemin de verdiği etki ile sıcaklık derecesini üst düzey hissediyor. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, serinlemek için sahillere ve gölgelik alanlara akın ediyor. Özellikle 9 günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar kent genelindeki sahillerin yanı sıra Bartın’ı tercih ediyor.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA