Spor

Zonguldak grubu şampiyonu Tekirdağ Çorlu oldu... Bekle bizi Ankara

Final niteliği taşıyan son maçta Kocaeli Voleybol Akademi’yi yendiler

Abone Ol

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüpler arası Genç Kızlar Voleybol Türkiye Şampiyonası yarı finalinin Zonguldak etabı sona erdi. Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Karabük’ten 4 takımın mücadele ettiği yarı final, Tekirdağ Çorlu Belediyesi’nin birinciliğiyle tamamlandı.

Zonguldak’ta, 10 Mayıs Cuma günü başlayan yarı final müsabakalarında, Kocaeli Voleybol Akademi, Sakarya Gelişimspor, Karabük Gençlik Spor ve Tekirdağ Çorlu Belediyesi mücadele etti.

Tek devreli lig usulüne göre oynanan maçlarda 2’de 2’lik galibiyet serisi yakalayan Tekirdağ Çorlu Belediyesi ile Kocaeli Voleybol Akademi, bugün grup birinciliği için karşı karşıya geldi. Site Spor Salonu’nda Semih Yamak ile Aziz Ertin hakem ikilisinin yönettiği karşılaşma, Tekirdağ Çorlu’nün üstünlüğüyle geçildi. Karşılaşmaya çok iyi hazırlandığı gözlenen Tekirdağ Çorlu Belediyesi, 25-12, 25-16 ve 25-21’lik setlerle 3-0’lık neticeye vardı.

Oynadığı 3 maçı da kazanarak Zonguldak grubunu lider unvanla tamamlayan Tekirdağ Çorlu Belediyesi, Türkiye Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı. Türkiye şampiyonu takımın belli olacağı 4'lü final grubu müsabakaları, 24-29 Mayıs tarihleri arasında Tekirdağ Çorlu Belediyesi'nin yanı sıra Burdur, Tokat ve Diyarbakır grup merkezi birincilerinin katılımıyla Başkent Ankara’da oynanacak.

SPOR SERVİSİ