Zonguldak’ta bilindiği gibi çok sayıda bakıma muhtaç insan bazı özel şartlar nedeniyle ya tek başına yaşamak durumunda kalıyor, ya da bir bakımevine yerleştirilmek için torpil arıyor.

Vali Hacıbektaşoğlu Gökçebey Kaymakamlığını ziyaret etti Vali Hacıbektaşoğlu Gökçebey Kaymakamlığını ziyaret etti

Bakıcı ücretlerinin yüksekliği ise bazı ailelerin bakıma muhtaç yaşlılarına bakıcı tutabilmek şansını ellerinden alıyor. Bakıcı ücretleri ise aylık ve yatılı olarak bilindiği gibi asgari ücretten fazla ve 20 bin liradan başlıyor.

Bu durumda da bazı bakıma muhtaç yaşlılar için emekli aylıkları karşılığında huzurevi aranıyor ancak yeterli bakımevi sayısı Zonguldak’ta olmadığından bu insanlar mevcut bakımevlerine kendilerini yerleştirebilecek torpil veya bakan arıyor.

İlde özel huzurevi de olmadığından b akıma muhtaç yaşlı insanların gelecekleri karanlık görünüyor. Bu konuda mahalle muhtarları da dertliler ve sorumluluk bölgeleri altında bulunan mahallelerindeki bakıma muhtaç insanlar için bunları yerleştirebilecek bir bakımevi bulamıyorlar.

Bakımevi sorununu görmezden gelen iktidar vekilleri ise hala vurdumduymazlıklarını sürdürüyorlar. Vatandaşlar ise huzurevi ya da bakımevi ihtiyaçlarının biran önce giderilmesini arzu ediyorlar.

Muhabir: Sermet Aksu