El Nino etkisi ve artan sıcaklar nedeniyle Türkiye genelinde sıcaklıkların yüksek seyrettiği belirtiliyor. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında aşırı sıcaklıkların yaşandığı ifade ediliyor. Bu durumun, Dünya genelinde görülen El Nino etkisinin bir sonucu olduğu aktarılıyor.

Kent konseyi Kapuz ve Tersane’ye baksın Kent konseyi Kapuz ve Tersane’ye baksın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre, 1 Eylül itibarıyla İstanbul ve çevresinde tehlikeli hava koşulları yaşanabileceği ifade ediliyor. Meteoroloji uzmanları, İstanbul ve çevresinde yaşanması muhtemel hava koşullarına dikkat çekiyor ve vatandaşların dikkatli olmalarını öneriyor.

Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten de bu konuda açıklamalarda bulundu. Ökten'e göre, 1 Eylül tarihinde İstanbul ve Batı Karadeniz açıklarında dengesiz bir hava sistemi etkili olacak. Bu sistem önce İstanbul'un açıklarına doğru ilerleyecek, ardından Batı Karadeniz açıklarına yönelecek ve tekrar İstanbul'a dönecektir. Bu durumun tehlikeli olabileceği vurgulanıyor.

27 Ağustos Pazar günü için ise ülkenin birçok bölgesinde sıcak hava koşullarının devam edeceği ve 30 derecenin üzerinde sıcaklıkların beklenildiği ifade ediliyor. Genel olarak, sıcak hava koşulları ve meteorolojik etkilerin yakından takip edilmesi gerektiği vurgulanıyor. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu