Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece itibarıyla Zonguldak için turuncu kodlu bir uyarı yayınladı. Bu uyarının ardından Zonguldak Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatil edildiğini duyurdu.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 23 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 00.00'dan itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Pazartesi akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi ve yer yer şiddetli olabileceği tahmin ediliyor. 60-120 kg/m² aralığında yağış beklendiği için sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Yetkililer, vatandaşlardan dere kenarlarından uzak durmalarını, araçlarını dere kenarlarına park etmemelerini ve yağış sırasında elektrik direkleri ile ağaç altlarından uzak durmalarını istedi. Ayrıca, inşaat şantiyelerinde gerekli güvenlik önlemlerinin yağış başlamadan önce alınması gerektiği belirtildi.

Otomobil takla attı: 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Otomobil takla attı: 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Başlama ve Bitiş Zamanı:
23 Eylül 2024 00.00 - 23 Eylül 2024 18.00

Zonguldak Valiliği de meteorolojik uyarının ardından bir açıklama yaparak, 23 Eylül 2024 Pazartesi günü Zonguldak genelinde tüm resmi ve özel okullar, rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil olmak üzere eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.
Bülten

Kaynak: BÜLTEN