Toplantıya il genel meclisi üyeleri katıldı. Açılış ve yoklamanın ardından, geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3. maddesinde yer alan, Çaycuma İlçesi Hacılar Köyü hudutları dahilinde bulunan ve kadastroda 161 ada, 295 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde "Depolama Alanı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na ilişkin raporlar görüşüldü. İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık ile Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının ortak hazırladığı raporlara CHP grubu Hacılar köyündeki depo yapımı maddesine hayır oyu verirken, AK Parti evet oyu kullandı. Madde, 15'e 13 oy çokluğuyla kabul edildi.

Zonguldak Havalimanı'nın yakınındaki Hacılar Köyü'nde kargo deposu yapılması maddesi görüşülürken, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ile görüştüğünü ve kendisinden su taşkınlarına karşı boru döşenmesi konusunda güvence aldığını belirtti. CHP grup başkan vekili Şenduran Altuntaş ise, bu sözlere güvenmediklerini ve icraat istediklerini ifade ederek, "Cumhurbaşkanı da söz veriyor ama yerine getirmiyor" dedi. Necdet Karaveli, Altuntaş’ın bu sözlerine tepki göstererek, "Cumhurbaşkanımız hakkında bu şekilde konuşamazsınız. Verdiği her sözü yerine getiriyor. Ayrıca Cumhurbaşkanımızı bu tartışmaya niçin alet ediyorsunuz? Ayıp ettiniz," şeklinde cevap verdi. AK Parti Ereğli İl Genel Meclisi üyesi Ali Kemal Karaca da, "Recep Tayyip Erdoğan bir dünya lideridir ve ona asla burada söz ettirmem," şeklinde sert ifadeler kullandı.

Gündemin 4. maddesinde yer alan, Erdemir A.Ş.'ye ait HES İdare Binası ve Kızılcapınar Köy Yolu bağlantısı yapım şartlarını içeren protokol örneği ve belirlenen proje alanına en uygun ulaşım yolu güzergahının idaremiz yol ağına alınması ile ilgili raporlar, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Başkan Dökmeci: “Afeti Kazasız ve Belasız Atlattık!” Başkan Dökmeci: “Afeti Kazasız ve Belasız Atlattık!”

Gündem dışı verilen bir önerge oylandı ve kabul edildi. Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz’a yetki verildi.

Zonguldak İl Genel Meclisi, Ağustos ayında tatil yapacak ve Eylül ayında çalışmalarına yeniden başlayacak. Gündem dışı söz alan CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Kenan Gündoğdu, çöp konusunda açıklama yaparken, AK Parti Ereğli İlçe İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Engin ve Ahmet Eyrilmez de Gündoğdu’ya cevap verdi.

Muhabir: Handan Alataş