Edinilen bilgiye göre, grup ilk toplantısını hafta sonu Zonguldak Öğretmenevi'nde gerçekleştirdi ve toplantıya 50'den fazla kişi katıldı.

Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar, toplantıya öğretmen, hemşire, memur, ev hanımı ve idareci konumunda olan kadınların katıldığını belirtti. Gündemin en önemli maddeleri arasında, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine ve ekonomik yönden zor durumda olan kanser hastası ailelere destek sağlamak, ayrıca iş hayatına atılmak isteyen gençler için İŞKUR ve KOSGEB destekli girişimcilik kursları düzenleyerek, eğitimlerini tamamlayanlara girişimcilik sertifikası verip iş yeri açmalarına yardımcı olmak yer aldı.

Kızılay arama kurtarma ekibinin eğitimleri devam ediyor Kızılay arama kurtarma ekibinin eğitimleri devam ediyor

Başar, toplantının çok verimli geçtiğini vurgulayarak, derneğin yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı emekli edebiyat öğretmeni Zehra Okurterzi'nin, Kadın Kolları Çalışma Grubu Başkanlığı'na getirildiğini duyurdu. Ayrıca, uzun yıllar İŞKUR İl Müdürlüğü görevini yapmış ve emekli olan Gönül Demirsu'nun da başkan yardımcısı olarak görev aldığını ve diğer kadın grup üyeleriyle birlikte görev dağılımı yaptıklarını belirtti.

Toplantıya katılan ve katılamayan, telefon ve mesaj yoluyla dilek ve temennilerini ileten tüm kadınlara teşekkür eden Başar, ayrıca toplantı salonunu tahsis eden Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Öğretmenevi Müdürü ve orada görev yapan tüm arkadaşlara da teşekkürlerini iletti. İkramları sağlayan Ülker’in bölge bayisi Ömer Gülay'a ve Devrek'in beyaz baklavası ile cevizli gömecini ikram eden Devrek Sosyal Yardım Vakfı Müdürü Hakan Turan ve eşine de teşekkür etti.

Kadı Grubu

Muhabir: Ersen Berk Çelik