2024 yılında 10'uncusu düzenlenen Festival GialloGarda’da (Garda Polisiye Festivali) çeviri polisiye roman ödülüne layık görülen ZonguldakyazarYaprak Öz” imzalı Farahnaz’ın Çiçeği isimli kitap oldu. Yaprak Öz TED Zonguldak Kolejinde eğitim görmüş ve  bu eğitimiyle hep gurur duymuş bir isim.

Zonguldak Nostalji Sitesinde yayınlanan Yüksel Yıldırım’ın verdiği bilgilere göre Yaprak Öz, şair ve yazar, çevirmen. 11 Aralık 1973, Zonguldak doğumlu. Yayla İlkokulu (1984, TED (Türkiye Eğitim Derneği) Zonguldak Koleji ile İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. 1999 yılından itibaren İstanbul / Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi’nde İngilizce öğretmeni olarak çalıştı.

Çağlayan “AK Parti’nin Gelecekteki Siyasetini Belirliyoruz” Çağlayan “AK Parti’nin Gelecekteki Siyasetini Belirliyoruz”

İlk şiiri “Poetik’Us Şiir Dergisi”nin 1996 Ocak sayısında yayımlandı. Şiirleri ile çevirileri 1977 yılından itibaren “B(aşk)a”, “Poetk’us”, “Şiir Oku”, “Akatalpa” gibi dergilerde yayımlanmaktadır.

LiteratueAcrossFrontiers Edebiyat Derneği ile Delta Yayınları’nın işbirliğiyle düzenlenen World Expres tasarımında yer aldı ve Avrupalı genç şair ve yazarların eserlerini Türkçeye çevirdi. “Şiirli Müzik Kutusu” kitabı ile 2010 Cemal Süreya Şiir Ödülleri’nde başarı ödülü aldı. Kadir Aydemir’in hazırladığı “80’lerdde Çocuk Olmak” (2010) kitabının hazırlanmasına katkıda bulundu. Delta Kültürlerarası Yaratıcı İşbirliği Derneği’nin üyesidir.

Kaynak: Haber Merkezi