Zonguldak Kömürspor Kulübü, 2. Lig Beyaz grupta, 2023-2024 sezonunun Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tescil edilmesine siyah çelenkle tepki gösterdi. Kulübün resmi ınstragram sayfasında siyah çelengin yer aldığı görsel üzerine “Temiz futbol, adil bir karar istiyoruz” notunu düşen kulüp, uzlaşı iddialarına konu olan ve Etik Kurulu tarafından soruşturması hala devam eden Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçından dolayı, Beyaz grubun kara bir grup olduğunu, haliyle bu ligin tescil edilmesinin mümkün olamayacağı belirtildi.

Kulüp yönetimi tarafından “Beyaz grup bu sezon maalesef “kara” bir grup olmuştur. Bu lig tescil edilemez!” başlığıyla yapılan açıklamada, “Soruşturma aşamasındaki Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili dosya Etik Kurulu tarafından henüz karara bağlanmamışken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 2. Ligi tescil etmesini çok manidar buluyoruz.

Bu lig, bu haliyle tescil edilemez. Görüntüler açık ve net ortadayken, “hiçbir şey yoktur” algısı oluşturmak, temiz futbol anlayışıyla hiç bağdaşmamaktadır.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında, hem de herkesin gözü önünde futbolun etiğine aykırı her şey yaşanmıştır. İsteyen TFF’nin YouTube kanalına girip 28 Nisan’da oynanan bu maçı tekrar izleyebilir.

Tüm bunlar olup biterken, göz göre göre 2. Ligin tescil edilmesi, kulübümüzü ikinci kez büyük bir haksızlığa uğratmıştır. Zonguldak Kömürspor küme düşmemiştir, küme düşürülmüştür. Takdiri spor kamuoyuna bırakıyoruz.” şeklinde ifadelere yer verildi.

SPOR SERVİSİ

Devrek Belediyespor, Zafer Bayramı’nı kutladı Devrek Belediyespor, Zafer Bayramı’nı kutladı

Editör: Hüseyin EKİNCİ