2. Lig Beyaz grupta, 37’nci haftada,  28 Nisan Pazar günü 0-0 sona eren ve akabinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu tarafından “uzlaşı” iddiaları üzerine soruşturma açılan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili, aradan geçen 27 günlük zamana rağmen karar çıkmaması Zonguldak Kömürspor Kömürspor’u harekete geçirdi.

Kulüp yönetimi, sesini Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve sevk sonrası şuan incelemeyi yürüten Etik Kurulu’na sesini duyurabilmek için kentin en işlek caddesinde yürüyüş kararı aldı.

Tribün liderleri işbirliğinde, 26 Mayıs Pazar günü Madenci Anıtı ile Dedeman Otel Kavşağı arasındaki istikamette “düzenli ve barışçıl” bir şekilde organize edilecek yürüyüşle birlikte, Zonguldak Kömürspor Kulübü’ne yapılan haksızlığa dikkat çekilip temiz futbol adına “adil ve hızlı karar” çağrısında bulunulacak.

Yürüyüş organizasyonuyla birlikte gür bir sesle hakkını arayacak olan Zonguldak Kömürspor Kulübü, taraftarın büyük destek vereceği organizasyonda, camia ve Zonguldak halkından destek bekliyor. Yürüyüşün Türk spor kamuoyunda büyük etki oluşturacağına inanan Zonguldak Kömürspor yönetimi, siyaset ve partiler üstü durum olarak nitelendirdiği organizasyonda, ayrıca AK Parti ve CHP’li milletvekilleri ile belediye başkanlarını en ön safta görmek istiyor.

Bu istek doğrultusunda milletvekilleri ve parti yönetimleriyle temasa geçen Zonguldak Kömürspor Kulübü, Zonguldak'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) temsil eden AK Parti’den Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, CHP’den Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğrul’a davette bulundu. Milletvekillerinin yanı sıra parti il ve ilçe başkanları ile tüm belediye başkanlarına, yapılan ikili görüşmeler neticesinde yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Görüşmelerde, durumun parti ve siyaset üstü bir durum olduğunun altı çizilirken, meselenin sadece Zonguldak Kömürspor meselesi değil, Zonguldak şehrinin meselesi olduğu izah edildi.

Siyasetçilerin dışında bürokratlarla da yakın kontak kuran Zonguldak Kömürspor yönetimi, manevi destek talebini bizzat iletti. Bürokrasi kanadına ayrıca “Zonguldak Kömürspor’un, Zonguldak şehrinin markası, sevinç kaynağı ve ortak paydası” olduğunun vurgusu yapıldı.

Siyaset ve bürokrasilerle birlikte sivil toplum kuruluşları ve derneklerden, tüm üyelerle birlikte yürüyüşe katılmaları çağrısı yinelendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yönetimiyle iletişime geçen Kırmızı-Lacivertli yönetim,  maden işçilerinin en ön safta olmasının yürüyüş organizasyonunu daha anlamlı ve güçlü kılacağı anlatıldı. Bunun üzerine vakit kaybetmeden çalışma başlatan Sendika yönetimi, tüm işçileri mesaj yoluyla bilgilendirip yürüyüşe katılım talimatı verdi. Maden işçileri, Pazar günü yoğun bir katılımla “İşçi Milli takımı” diye lanse edilen Zonguldak Kömürspor'un yanında olacak.

Yürüyüşe iki gün kala geniş çaplı organize içine giren Zonguldak Kömürspor Kulübü'ne, ilçe ve beldelerden de büyük destek gelecek. Belediye başkanlarının öncülüğünde tahsis edilecek otobüslerle Zonguldak’a akın edecek Zonguldak Kömürspor sevdalıları, Madenci Anıtı’ndaki mevcut kalabalığa dahil olup katılım sayısını artıracak.

Yapılan ikili görüşmeler ve girişimler neticesinde yürüyüşe sadece merkezden katılacakların sayısı 2000’i bulduğu öğrenildi. Bu sayının ilçe ve beldelerden gelecek kişilerle birlikte 3000’i bulması bekleniyor.

Kırmızı-Lacivert formalarla yoğun katılımın gerçekleşeceği "hak arama yürüyüşü"nde tek renk ve tek ses olacak Zonguldaklılar, mücadele ettiği 2. Ligde haksız yere küme düşen Zonguldak Kömürspor’un sesi olup Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 2. Lig hakkının geri verilmesini isteyecek.

SPOR SERVİSİ

Zonguldak Kömürspor, 35 yaşındaki Mehmet Öztürk'ü transfer etti Zonguldak Kömürspor, 35 yaşındaki Mehmet Öztürk'ü transfer etti

Editör: Hüseyin EKİNCİ