Aralıksız 8 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde sıkıntılı bir sezon geçiren Zonguldak Kömürspor, yer aldığı Beyaz grupta düşmeme hesapları yapıyor. 32’nci haftası geride kalan ligde, 26 puanla 16’ncı sırada yer alan Kırmızı-Lacivertli takım, 19’uncu Adıyaman (14), 18’inci Bursaspor (20) ve 17’nci Kırşehir Futbol SK (21) ile birlikte düşme potasını oluşturuyor.

Düşme potasının eşiğinde yer alan 15’inci Serik Belediyespor ile 14’üncü Altınordu’yu 8 puan geriden takip eden Zonguldak Kömürspor’un işi bir hayli zor olsa da imkansız değil. Matematiksel olarak ligde kalma şansını devam ettiren Zonguldak ekibi, kalan 6 haftalık periyotta galibiyeti seri hale getirirse hesaplamalara göre ligdeki yerini koruyacak. Bu doğrultuda ilk etapta en yakın rakip olarak gözüken Serik Belediyespor’un BAY geçmemesi ve rövanş maçının henüz oynanmaması, camiada umutların taze tutulmasını sağlıyor.

SERİK BU HAFTA BAY

Zonguldak Kömürspor’un hemen bir basamak üzerinde yer alan Serik Belediyespor, BAY hakkını 3 Nisan Çarşamba günü oynanacak 33’üncü haftada kullanacak. Zonguldak Kömürspor, bu sırada saha ve seyircisi önünde kendisi gibi düşme potasında yer alan Bursaspor’la karşılaşacak. Barış Şeref ve öğrencileri, Bursaspor’u yendiği takdirde Serik Belediyespor’la aradaki puan farkı 5’e düşecek.

SERİK SINAVI 36’NCI HAFTADA

Zonguldak Kömürspor, son 5 haftaya 5 puan gerisinde gireceği Serik Belediyespor’la 36’ncı haftada deplasmanda karşılaşacak. Zonguldak temsilcisi, bu maça kadar 34’üncü haftada deplasmanda Bucaspor, 35’inci haftada iç sahada Adıyaman FK ile karşılaşacak. Serik Belediyespor ise Zonguldak Kömürspor sınavı öncesinde BAY geçeceği gibi 34’üncü haftada sahasında Kırşehir Futbol SK ile karşılaşıp 35’inci haftada deplasmanda Kırklarelispor’un konuğu olacak.

SERİK MAÇINA KADAR EN AZ 7 PUAN ŞART

Bursaspor maçının kazanıldığı farz edilerek yapılan ince hesaplar doğrultusunda Zonguldak Kömürspor, Serik Belediyespor maçına kadar oynayacağı 3 maçtan totalde en az 7 puan çıkarmalı. Bu süreçte Serik Belediyespor’un kaybedeceği her puan, Zonguldak Kömürspor’un puan hanesine artı olarak yansıyacağı gibi aradaki puan farkının kapanmasını sağlayacak.

Serik Belediyespor maçına kadar 7 puan hedefi tutarsa, 21 Nisan Pazar günü Antalya deplasmanında oynanacak 36’ncı hafta maçı final niteliği taşıyacak.

Bu maçın ardından son iki haftaya girecek olan Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, 37’nci haftada Kırşehir Futbol SK, 38’inci aynı zamanda son haftada Kırklarelispor’la karşı karşıya gelecek.

Serik Belediyespor’un son iki maçı ise, Play-Off hattında yer alan 1461 Trabzon ve lider Esenler Erokspor’la.

İMKANSIZ DEĞİL

Bu hesaplar ışığında artık kader haftalarına giren Zonguldak Kömürspor, 3 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında 3’ü Zonguldak’ta, diğer 3’ü İzmir, Antalya ve Kırklareli’de oynayacağı maçlarda kendi kaderini kendisi belirleyecek.

6 maça karşılık olarak alınması gereken 18 puanın en az 15’ini hanesine yazdırmak zorunda olan Zonguldak Kömürspor’un bunu başarması kimilerine göre zor olsa da aslında pek de imkansız değil.

Bucaspor 1928 hariç diğer takımların ligdeki konumları göz önünde bulundurulursa tam da istenildiği gibi bir fikstüre sahip olan Kırmızı-Lacivertli takım, bu maçlarda şansını fazlasıyla zorlayıp ligdeki yerini koruyabilir.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’UN KALAN 6 MAÇI

33. HAFTA

Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı

3 NİSAN ÇARŞAMBA: Zonguldak Kömürspor-Bursaspor

34.HAFTA

7 NİSAN PAZAR: Bucaspor 1928-Zonguldak Kömürspor

35.HAFTA

14 NİSAN PAZAR: Zonguldak Kömürspor-Adıyaman FK

36. HAFTA

21 NİSAN PAZAR: Serik Belediyespor-Zonguldak Kömürspor

37. HAFTA

28 NİSAN PAZAR: Zonguldak Kömürspor-Kırşehir FK

38.HAFTA

4 MAYIS CUMARTESİ: Kırklarelispor-Zonguldak Kömürspor

SERİK BELEDİYESPOR KALAN 6 MAÇI

33. HAFTA

3 NİSAN ÇARŞAMBA: (BAY)

34.HAFTA

7 NİSAN PAZAR: Serik Belediyespor-Kırşehir Futbol SK

35.HAFTA

14 NİSAN PAZAR: Kırlarelispor-Serik Belediyespor

36. HAFTA

21 NİSAN PAZAR: Serik Belediyespor-Zonguldak Kömürspor

37. HAFTA

28 NİSAN PAZAR: 1461 Trabzon-Serik Belediyespor

38.HAFTA

4 MAYIS CUMARTESİ: Serik Belediyespor-Esenler Erokspor

SPOR SERVİSİ

Sbya1Sbay

Editör: Hüseyin EKİNCİ