Zonguldak Kömürspor’un yeni sezonda mücadele edeceği TFF 3. Ligde, 2024-2025 sezonu fikstür çekiminin tarihi belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yakın kaynaklara göre, sezonluk maç takviminin belirleneceği fikstür çekimi 25 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek.

LİG NE ZAMAN BAŞLAYIP NE ZAMAN BİTECEK?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kurulu, ayrıca TFF 3. Ligde 2024-2025 sezonunun planlamasını belirledi.

16’şar takımlı 4 gruptan oluşan TFF 3. Ligde, yeni futbol sezonu 8 Eylül 2024 Pazar günü başlayacak. 15 haftalık ilk yarı maratonu 98 gün sürecek. İlk yarı, 15 Aralık Pazar günü oynanacak 15’inci hafta maçlarıyla sona erecek.

3. Lig gruplarında devre arası tatili 35 gün olarak belirlendi. 15 Aralık’ta devre arasına girecek takımlar, 19 Ocak 2025 tarihine kadar ikinci yarıya hazırlanacak. Devre arasıyla birlikte ara transfer dönemi de resmen başlayacak. Başlangıç tarihi 13 Ocak 2025 olarak belirlenen ara transfer, 11 Şubat 2025 tarihinde sona erecek. Dolayısıyla takımlar, ikinci yarıya takviye edilmiş ve yenilenmiş kadrolarıyla çıkacak.

TFF 3.Ligde, 97 gün sürecek ikinci yarı maratonu, 26 Nisan 2025 Cumartesi günü oynanacak 30’uncu hafta karşılaşmalarıyla sona erecek. Ramazan Bayramına denk gelen 26’ncı hafta karşılaşmalarının hafta arasında oynanması kararlaştırıldı.

4 TAKIM DİREKT, 2 TAKIM PLAY-OFF’TAN YÜKSELECEK

164 takımdan 6’sının TFF 2. Lige yükseleceği TFF 3. Ligde, terfi ve tenzile ilişkin planlama da açıklandı. 30 hafta sürecek grup müsabakaları sonunda, grup lideri 4 takım “şampiyon” unvan kazanıp direkt olarak TFF 2. Lige yükselecek. Diğer 2 takım ise, Play-Off grubunda belli olacak. Play Off müsabakalarına ilişkin tarihler, yine TFF tarafından daha sonra ilan edilecek.

Gruplarda puantajın son basamağını oluşturan 3 takım olmak üzere toplam 12 takım Bölgesel Amatör Lige düşecek.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’UN İLK RAKİBİ KİM OLACAK?

Zonguldak Kömürspor 8 yıl aradan sonra mücadele edeceği TFF 3. Ligde, Ankara, Ağrı, İzmir, İstanbul, Denizli, Edirne, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mardin, Niğde, Bursa, Ordu, Trabzon, Kayseri ve Manisa deplasmanlarında puan mücadelesi verecek.

Metroda tanıştılar beraber maça gittiler; 57 yıl sonra maç heyecanı Metroda tanıştılar beraber maça gittiler; 57 yıl sonra maç heyecanı

25 Temmuz’da çekilecek fikstür kurasında, Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin ilk rakibi ve sezonluk maç takvimi belli olacak. Elmas’ın, ilk rakibinin kim olacağı ve sezonu iç sahada mı, yoksa deplasmanda mı açacağı şimdiden merak konusu oldu.

TFF 3. LİG 4. GRUP

ZONGULDAK: Zonguldak Kömürspor AŞ

ANKARA: 1926 Polatlı Belediyespor

AĞRI: Ağrıspor 1970,

İZMİR: Bergama Sportif Faaliyetler

İSTANBUL: Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş

DENİZLİ: Denizlispor

EDİRNE: Edirnespor

KAHRAMANMARAŞ: Kahramanmaraş İstiklalspor

KIRIKKALE: Kırıkkalegücü Futbol SK

MARDİN: Mardin 1969 Spor

NİĞDE: Niğde Belediyespor

BURSA: Nilüfer Belediye Futbol Kulübü

ORDU: Orduspor 1967

TRABZON: Sebat Gençlik

KAYSERİ: Talasgücü Belediyespor

MANİSA: Turgutluspor

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ