Zonguldak

Zonguldak Sanat Tiyatrosu'ndan "Meyhanede" oyunu seyirciyle buluşacak

Zonguldak Sanat Tiyatrosu, Kaan Erkam'ın yazdığı ve Erhan Koltuk'un yönettiği "Meyhanede" adlı tek perdelik oyununu yeniden tiyatro severlerle buluşturuyor. Oyun, 6 Ağustos Salı günü Düş Molası'nda sahnelenecek.

Abone Ol

"Meyhanede", eski bir İstanbul meyhanesinde geçiyor ve dil, din, ırk ayrımının olmadığı dönemlerde yaşanmış olması muhtemel olayları eğlenceli bir şekilde anlatıyor. Tamamen eski İstanbul meyhanesini yansıtan bu oyunda, Zonguldak Türk Sanat Musikisi sazendelerinin seslendirdiği şarkılarla seyirci de oyuna dahil edilerek ayrı bir renk katılacak.

Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhan Koltuk, "Meyhanede" oyunu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Meyhanede, sevgili Kaan Erkam’ın yazdığı ve benim yönettiğim, 14 kişilik kadrosu bulunan kalabalık bir oyun. 1890-1910 yıllarındaki eski İstanbul meyhanesini anlatan bir oyun. O yıllarda meyhanede olan arkadaşlık ilişkilerini, aile ilişkilerini, çatışmaları, gırgırın ve eğlencenin bol olduğu müzikli bir oyun. Oynarken konu öyle bir yere geliyor ki, meyhane sahibi ‘Çalsana bir İstanbul şarkısı ya’ diyor ve yan tarafta saz heyeti hemen başlıyor. Bu oyun, sahnede oynanan bir oyun değil. Mekan oyunu. Mekanda insanlar masalarında içeceklerini içerken bir yandan biz de kendi kurduğumuz ‘meyhane’ dediğimiz sahnemizde oyunumuzu canlandırıyoruz. Müzik başladığında seyircimizle kadeh tokuşturuyoruz. Kendi içimizde çatışmaları olan eğlenceli ve keyifli bir oyun."

Koltuk ayrıca, oyunun Zonguldak'taki hatırı sayılır mekanlarda yıllardır sahnelendiğini ve artık il dışından da davetler aldıklarını belirtti. Örneğin, önümüzdeki ay Ereğli'de de oyunu sahneleyeceklerini açıkladı.
"Meyhanede" oyununu izlemek isteyenler için bilet fiyatı 200 TL olarak belirlendi. Bilete ulaşmak isteyenler 0532 335 3204 veya 0541 975 0820 numaralarından iletişime geçerek rezervasyon yaptırabilirler.