Zonguldak'ın bazı ilçelerinde, mahalle ve köylerde yenilenmesi kararlaştırılan seçimler için sandıklar kuruldu. 31 Mart'taki seçimlerin ardından yapılan itirazları değerlendiren ilçe seçim kurulları, usulsüzlük ve çeşitli nedenlerle 16 mahalle ve köyde seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi.

Merkez ilçeye bağlı Kaleoğlu, Kozlu ilçesine bağlı Gücek, Alaplı ilçesi Durhanlı, Bektaşlı, Hüseyinli ve Camcılar köyleri, Çaycuma ilçesi Kerimler köyü ve Karapınar Beldesi Merkez Mahallesi, Devrek ilçesi Erenler ve Karabaşlı köyleri, Karadeniz Ereğli ilçesi Güldere Mahallesi ve Yalnızçam köyü, Gökçebey ilçesi Çukur ve Üçburgu mahalleleri ile Aktarla ve Ali Usta köylerinde vatandaşlar bugün oylarını kullanıyor.

Seçimlerin yenilenmesine, 31 Mart'taki seçimlerde usulsüzlük iddiaları ve çeşitli nedenlerle yapılan itirazların incelenmesi sonucunda karar verildi. İlçe seçim kurulları, bu bölgelerde seçimlerin tekrarlanmasını uygun buldu.

Vatandaşlar, belirlenen sandık alanlarında oylarını kullanmak üzere sabah saatlerinden itibaren sandıklara gitmeye başladı. Yenilenen seçimlerde oy verme işlemi gün boyu sürecek ve sonuçlar ilçe seçim kurulları tarafından açıklanacak.

Personelden şoke eden yorum; Patlasın mesaiye kalırız Personelden şoke eden yorum; Patlasın mesaiye kalırız

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA