Zonguldak

Zonguldak… Soylu bir yarış atından sütçü beygirine!

Büyük buluşmaya sayılı günler kala Zonguldaklı eğitimci yazar İrfan Yalçın kentin dönüştürüldüğü duruma üzüldüğünü söyledi

Abone Ol

Emeğin başkenti Zonguldak’ın yetiştirdiği eğitimci, yazar irfan yalçın; "ilk sanayi kentinin soylu bir yarış atıyken sütçü beygirine dönüştürülmesinden" duyduğu üzüntüyü anlattı.

Zonguldak dışında yaşayan Zonguldaklıların buradaki buluşmasına sayılı günler kala buluşmaya geleceklerin isimleri de netleşiyor.

Zonguldak sporlu ünlü futbolcu Halil Güngördü’ye destek vermek ve yıllardır görmediği arkadaşlarıyla buluşmak için gelecek olan İrfan Yalçın 21 Haziran’da kentimizde olacağını belirterek sosyal medyadan şunları paylaştı:

“Zonguldak sevgisi ölümsüz bir aşk sevgisidir. Onu hiçbir zaman görmeyecek olsanız bile; bu çılgın duygu sürekli yüreğinizi tırmalar, rüyalarınıza girer, gördüğünüz en güzel sokak size evinizin sokağını, soluduğunuz en güzel koku kentinizi hatırlatır size.

En güzel arkadaşlar, dostlar, kardeşler oradadır, en keyifli anlar kentinizde/mahallenizde geçmiştir ömrünüzün son demine gelmiş olsanız bile.

Hatta en acımasız aşk duygularınızı bile orada yaşamışsınızdır gençlik başınızda duman, ayaklarınız bulutlara basarken.

Hele koptunuz mu kentinizden kör olmuştur gözleriniz, hiçbir şey size oradaki kadar güzel, çekici görünmez...

Belki de bu rafine yaşanmışlıklar 50-60 yıl geride bile kalmış olabilir.

Belki; en yakın gördüğünüz arkadaşınız oradadır hala. Ve siz 50-60 yıldır onu görmüyorsunuz, haber dahi alamıyorsunuzdur, oysa ki okulda teneffüslerde 10 dakikalık arada bile merdivenlere oturup tebeşirle çizdiğiniz çizgide üç taş oyununu hep onunla oynar, okula beraber gider, beraber döner, sır paylaşır, onsuz zamanınız olmazdı. .

Belki de aşık olup bunu ilan edemediğiniz sevgiliniz de orada göçmüştür bilinmeyene...

Anılar, duygular, acılar, yaşanmışlıklar ve bir sürü şey.

İşte 21 Haziran 2024 buluşması da böyle bir şey.

Kesin olan başka şey de doğanın kanunu;, bu buluşmada bir araya gelecek bir çok kişi bir daha bir arada olamayacak.

21 HAZİRAN 2024'e 11 gün kaldı.

Canım annemin sağlığı el verirse bu buluşmayı oluşturma çabasında olan ben de orada olacağım eminim ki birçok can dostumu son defa göreceğim.

Olamazsam; zaten gönlüm hep oradaydı, o günde sizlerin yanında orada olacak.

Sevgi ve dostça selamlarımla tüm gerçek Zonguldaklılara!..”