Zonguldak Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamayı kamuoyu ile paylaştı. Yapılan uyarıda vatandaşların yarın saat 15.00’e kadar ani sel, su baskınları, yıldırıma karşı dikkatli olmaları istenirken, ulaşımda aksamaların olabileceği belirtildi.

Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu aksam saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın evrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskın, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışlar Cumartesi öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Başlama-Bitiş Zamanı

: 14.06.2024 20:00 - 15.06.2024 15:00

Hadisesinin Şiddeti

: Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler

TSO Meclisine toplam kalite ve risk yönetimi eğitimi verildi TSO Meclisine toplam kalite ve risk yönetimi eğitimi verildi

: Ani Sel - Su Baskın - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

Alınabilir tedbirler : Sellerden Korunma Yöntemleri - Yıldırımdan Korunma Yöntemleri

Öte yandan, Zonguldak Valiliği denizlere ait meteorolojik bilgileri de kamuoyuna duyurdu. Beklenen fırtına ile ilgili yapılan uyarıda, “Batı Karadeniz’de (Düzce,-Zonguldak Bartın) rüzgarın yarın (Cumartesi) günün ilk saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın yarın (Cumartesi) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Geçerlilik periyodu: 15.06.2024 00.00- 15.06.2024 23:59)

Kaynak: Bülten