Zonguldak’ta Afgan cinayetinde organ kaçakçılığı iddiaları! Nourtani’nin böbreği nerede? Zonguldak’ta Afgan cinayetinde organ kaçakçılığı iddiaları! Nourtani’nin böbreği nerede?

Toplantıda, 1 Eylül’de Kırat’ta bir kaçak madende meydana gelen kazada yaralanan ve hastane kayıtlarına "merdivenden düştü" diye geçen Şenol Tüsüz olayıyla ilgili sorulan soruya Vali Hacıbektaşoğlu, "İşlem yapıldı, bu konuları titizlikle takip ediyoruz. Kaçak madenciliği kabul etmiyoruz ve bu durumu geçiştirmek gibi bir düşüncemiz yok. Kaçak madencilikten para kazananlara iş bulacağız, bu faaliyetleri bitirmek için kararlıyız" şeklinde yanıt verdi.
"KAÇAK OCAKLARDA CEZASIZLIK DURUMU ORTADAN KALKTI"
Vali Hacıbektaşoğlu, kaçak ocaklar konusunda Yargıtay’ın verdiği kararla cezasızlık durumunun sona erdiğini belirtti. Hacıbektaşoğlu, "Daha önce mahkemeler kaçak madenciliği Kabahatler Kanunu'na göre değerlendiriyordu. Ancak Yargıtay, bu uygulamayı bozdu ve Orman Kanunu’na göre cezalandırılması gerektiğini hükmetti. Bu kararla cezasızlık durumu sona erdi. Bundan sonra da kaçak madencilikle ilgili işlemler Yargıtay’ın verdiği karar doğrultusunda yapılacaktır. Şu an sorun giderilmiş görünüyor, süreci yakından takip ediyoruz." dedi.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma