Zonguldak Valisi Osman hacıbektaşoğlu kentte etkili olan fırtına ve yağış hakkında son gelişmeleri aktardı. Hacıbektaşoğlu ayrıca Kafkametler gemisi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Arkadaşlar dün cumartesi, pazar işte fırtına, rüzgâr yağış çok şiddetli olmadı biliyorsunuz.  Çok şükür alınan tedbirler, vatandaşlarımızın dikkati hiçbir kaza, bela olmadan atlatıldı.

Yani burada altmışın üzerinde afetten dolayı bir çağrı ulaştı Ereğli, Zonguldak merkez tüm Zonguldak geneli çok şükür herhangi bir can kaybı, mal kaybı ciddi hasar oluşmadı. Çatılar zarar verdiği, fırtına rüzgâr. Onlar da zaten, Zonguldak Belediyemiz, yine Ereğli'de ekiplerimiz tedbirlerini aldı. Dün ekiplerimiz sahada çalışma yaptı.

KAYIP GEMİCİLERİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 Kafkametler Gemisi'ndeki arama çalışmaları şu anda karadan devam ediyor.  İlk gün ışığından itibaren ekiplerimiz jandarma, polis, AFAD, Sahil Güvenlik, İl Emniyeti,  karadan arıyorlar.  Denizi biliyorsunuz şu anda. Denizde dalgalar çok yüksek. Denizdeki aramalarda bütün ekipler Karadeniz Ereğli'de hazır bekliyor.  Bütün planlarını yapmış vaziyetteler. Deniz durulunca tekrar  Gemideki  aramalar tamamlanır, tamamlanıncaya kadar çalışma orada başlayacak. Umuyoruz bir an önce  kayıplarımıza ulaşılabilir.

 Daha önce mayına çarptı ve devam edildiği yönünde bir o konuda bizim elimizde kaygı bilgi yok. O konu Ulaştırma Bakanlığımızın geçmişte bir açıklama yaptığını biliyoruz.  Dolayısıyla bu konuda Ulaştırma Bakanlığımız  yapmış olduğu açıklamalara itibar edeceğiz. Herkes onlara itibar etmesi lazım. Onun dışındaki açıklamalar  bir yorum yapma doğru olmaz. Tamamen kaynağı nedir? Basında geçti mi geçmedi mi açıkçası bilmiyorum. Kaynağını da bilmiyorum ama o konuda Ulaştırma Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğünü açıklamalarına itibar etmek lazım ve takip etmek lazım.

YARDIMLAR SÜRÜYOR

Kent konseyi Kapuz ve Tersane’ye baksın Kent konseyi Kapuz ve Tersane’ye baksın

 Bugün itibariyle hatta dün itibariyle Ereğli'de, diğer ilçelerimizde iş yeri hasar gören, zarar ziyan oluşan yapılarda yapılan yardımlar hesaplarına aktarıldı.  Yine evlerin çatı uçmalarının zararları da bugün yarın onlara yapılacak katkılar hesaplarına aktarılacak” dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Makinist treni durdurup ambulansa yol verdi Makinist treni durdurup ambulansa yol verdi

Tahsin Erdem Belediye Başkan Aday adaylığını açıkladı: Şeffaf – sosyal belediyecilik! Tahsin Erdem Belediye Başkan Aday adaylığını açıkladı: Şeffaf – sosyal belediyecilik!

Zonguldak’ta vurgun! 10 milyon 800 bin lira dolandırdılar Zonguldak’ta vurgun! 10 milyon 800 bin lira dolandırdılar

Editör: Murat Barutçu