Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, basın toplantısında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Servet Karasu, Zonguldak İl Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Yüksel ve Emniyet yetkilisinin katılımıyla önemli bilgiler verdi. Merkez Kampüsü'nden 3200 öğrencinin mezun olacağını belirten Özölçer, Zonguldak'a il dışından gelecek olan ailelerle birlikte toplamda 13 bin kişilik bir katılım beklediklerini söyledi.

Rektör Özölçer, yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

"Öğrencilerimizin sabırla beklediği, artık okullarında mezun olmalarının vakti geldi. Biz de onlar için çalışıyoruz. Biliyorsunuz üniversitemiz yarın 16.00'da yapacağımız en büyük mezuniyetimiz. Diğer üç ilçede daha mezuniyetimiz var en büyük mezun kitlemiz Zonguldak'ta olacak. İl genelini içine alan kısım, yaklaşık 12-13 bin de ailenin katılmasını bekliyoruz. Coşkulu bir tören olacak. Yaklaşık bir aydır personelimiz çalışıyordu bunun için. Bugün de sahanın hazırlıkları bitecek. İnşallah yarın için tam hazır olacağız. Hepsine de teşekkür ediyoruz. Hepimiz öğrenciler için buradayız, inşallah onları da mutlu edebiliriz, aileleri de mutlu ederiz. Mezun olurlar. Hayata atılırlar. Hepsi başarılı olurlar."

Yarında Zonguldak için de iyi bir şey. Pek çok aile dışarıdan geliyor. Zonguldak’ın ekonomisine katkı sağlıyor. Duyduk ki otellerde yer yokmuş. Zonguldak’a bu açıdan da faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize. İnşallah daha iyilerini de yapabiliriz.

LGS’YE GÖRE AYARLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın da hatırlatılması üzerine Rektör Özölçer, “Yarın sınav 12.30’da sınav biter diye düşünüyoruz. Bizimki 16.00’da. Ona göre ayarladık. Çok fazla da geç yapmamaya çalıştık. Çünkü ailelerin geri dönüş problemleri falan var. Onları da düşünmek zorundayız.” dedi.

Zabıta ekipleri pazar esnafını denetledi Zabıta ekipleri pazar esnafını denetledi

Yarın mezuniyet töreni öncesinde ailelerin park sorunu yaşamamaları için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Park alanlarımız hazır. Zaten sosyal medyalarımızdan yayınladılar. Kimler de hangi fakültenin gelen misafirleri, öğrencileri nerede araçlarını park edecek? Nereden dolmuşa binip buraya gelebilecek? Nasıl dönebilecek? Bunlarla ilgili senaryolarımızı hazırlamıştık zaten. O senaryolara göre gelen misafirlerimiz, öğrencilerimiz hareket ederse daha mutlu olacağız. Şehrimize de en az zararla en az sıklıkla bu mezuniyeti halletmiş olacağız inşallah.” şeklinde konuştu.

“KÖKLÜ ÜNİVERSİTELER ARASINDA YERİMİZİ ALIYORUZ”

Üniversitenin ve Zonguldak’ın 100’üncü yılı olması dolayısıyla mezuniyet töreninde bir koreografi yapacaklarını belirten Özölçer, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Sahada biliyorsunuz bu sene başından belirttiğimiz başından beri belirttiğimiz gibi bir maden mühendisliği mektebine dayandırdığımız bir geçmişimiz var. Cumhuriyetin ilk ili, ilk üniversitesi, 1924’de kurulan maden mühendisliğine atıf yaparak artık 1924 yazıyoruz ve yüzüncü yılımızı kutladığımızı söylüyoruz. Ve bütün etkinliklerimize de bunun üstüne basa basa belirtiyoruz. Sahada da bunu belirtmek için mezun olan öğrencilerimizle Yüzüncü yıl yazısını yazmayı uygun gördük. İnşallah bunu da belirtmiş olacağız. Eski üniversiteler arasında, köklü üniversiteler arasında yerimizi alıyoruz.”

ZONGULDAK HALKINA SESLENDİ: “İYİ AĞIRLARLARSA MEMNUN OLURUZ”

Mezuniyet töreni öncesinde Zonguldak halkına bir mesajları olduğunu ifade eden Rektör Özölçer, “Zonguldak halkına bir mesajımız var. Zonguldak halkı mezuniyete katılacaklar hariç 12.00-21.00 arası mecbur olmadıkça dışarı çıkmasın veya otomobil kullanmasın. Bize anlayış göstersinler. Çünkü biz Zonguldak için, mezunlarımız için çalışıyoruz. Bazen bazı şeylere katlanmak gerekiyor. Dediğim gibi turizme dahi faydası oluyor. Kalacaklar var. Gitmeyecekler var. Bugün gelenler var. Bir gün önce gelenler var. Hepsi bir yekun oluşturuyor. Zonguldak turizminde de etkileri var. O gün de halkımızdan gösterirse gelen misafirleri de iyi ağırlarlarsa memnun oluruz.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA