Zonguldak'taki maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden maden işçisi Tevfik Soy, memleketi Bartın'da dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesine ait maden ocağında dün meydana gelen göçükte, 33 yaşındaki maden işçisi Tevfik Soy göçük altında kalarak hayatını kaybederken, yanında bulunan 2 işçi de yaralanmıştı. Tevfik Soy'un cenazesi, memleketi Bartın'a getilirek, dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Tabutu Türk Bayrağı'na sarılı maden işçisi Tevfik Soy için, İmamhatip Lisesi Camii'nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkan Vekili Selim Karakaş, belediye başkanları, kurum amir ve müdürleri, Maden işçisi Soy'un yakınları, ailesi ve sevenleri katıldı

Bakan Yardımcısı Tancan ve Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, madenci Tevfik Soy'un (33) yakınlarına taziyesini ileterek baş sağlığı diledi. Maden işçisinin bayrağa sarılı tabutu önünde duran Bakan Yardımcısı Tancan ve Vali Hacıbektaşoğlu, ellerini açarak kısa bir dua da etti.

Vali Nurtaç Arslan ise, ölen maden işçisinin annesi Şengül ve eşi Gübahar Soy ile yakından ilgilenerek, teskin etmeye çalıştı. Cenaze defin esnasında Vali Arslan, yalnız bırakmadığı Gülbahar Soy'un koluna girerek, ayakta durmasında yardımcı oldu. Acılı anne Şengül Soy ise yanında oturan Vali Arslan'ın omzuna elini atarak sarıldı.

Jandarma affetmedi! Tespit edip ceza yazdı Jandarma affetmedi! Tespit edip ceza yazdı

Cenaze namazının ardından ise Tevfik Soy, dualarla Ağdacı Mahalle Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanında defnedildi.

A W220646 04

A W220646 06

A W220646 01

A W220646 02

A W220646 03

A W220646 07

Kaynak: İHA