Zonguldak Adliye önü karıştı; Sanık yakınları eylemcilere saldırdı! Zonguldak Adliye önü karıştı; Sanık yakınları eylemcilere saldırdı!

Zonguldak’a gelerek kah AVM’de, kah Kordon boyu gezi alanında stant açarak millete neden imal edildiği anlaşılamayan markasız ve etiketsiz sucuk pastırma yediren, ekmek arası kavurma satan yöresel ürün pazarları iki ayda bir stant açmayı alışkanlık haline getirdiler.

Tüm ülkeyi gezerek boş buldukları alanda yöresel ürün pazarı adı altında genelde gıda maddesi satan bu tür pazarlama organizasyonlarının ne sattığı da İl Sağlıkçıları tarafından denetlenmiyor. Sonuçta halk ne yediğini, kendisine ne satıldığını bilmiyor.

Zonguldaklı gençler ise “bu türden organizasyonların kent halkına hiçbir yararının olmadığı gibi haksız bir rekabet oluşturarak esnafa da zarar veriyorlar” diyerek eleştirilerini dile getiriyorlar.

Gençlik bu gıda satış turlarının yerine kültürel aktivite amaçlı turların kente gelerek halka kültürel anlamda hizmet vermesinin daha yararlı olacağını belirtiyorlar.

Muhabir: Sermet Aksu