ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin yeni temsilcisi Zonguldakspor Basket 67, Eylül ayında başlayacak 2024-2025 sezonu için destek arayışlarını sürdürüyor. Kulübe ciddi anlamda maddi destek sağlayacak isim sponsorluğu üzerinde duran kulüp, Zonguldak ve il dışından büyük çaplı şirket ve holdinglerden gelen teklifleri değerlendirmeye hazırlanıyor.

Bu doğrultuda hem Zonguldak, hem de il dışı düzeyinde girişimlerde bulunan Zonguldak ekibi, diğer yandan da üst düzey protokolü ziyaret edip kulüp ve yeni sezonla ilgili bilgi aktarıyor.

Kulüp Başkanı Kanat Tan ve yönetim kurulu üyesi Kartal Tan’ın yürüttüğü destek turları kapsamında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı, şuan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Köksal Toptan ziyaret edildi.

Tan kardeşlerin birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Toptan’a, geçen yıl kazanılan 1. Lig şampiyonluğu anlatılırken, yeni sezonda mücadele edilecek Süper Lig’le ilgili bilgiler verildi. Son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi yüksek bütçeli takımların mücadele ettiği Süper Lig’in maliyet yönünden 1. Lig’i dörde-beşe katladığının altının çizildiği ziyarette, olmazsa olmaz olan maddi desteğe vurgu yapıldı.

Şehirden destek verilmediği müddetçe Süper Lig’de tutunmanın çok zor olacağının anlatıldığı destek ziyaretinin son bölümünde, isim sponsorluğu konusuna değinildi.

Üç büyükler dahil olmak üzere Süper Ligde bir çok kulübün isim sponsorluğu konusunu uygulamaya koyduğunu dile getiren Başkan Kanat Tan, böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde Zonguldakspor Basket 67 takımının maddi yönden elinin çok güçlü olacağını belirtti.

Tan’ın bu konuşmaları üzerine Köksal Toptan'ın, destek konusunda gerekli girişimlerin yapılacağını kaydettiği ve “Zonguldakspor Basket 67 takımı bizi bu sezon fazlasıyla gururlandırdı. Yeni sezonda Süper Lig’de mücadele edecek olmaları, Zonguldak için ayrı bir gururdur. Zonguldak şehri, Zonguldakspor Basket 67 takımına destek olmak zorundadır. Destek konusunda biz de elimizden geleni yapacağız” şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi.

SPOR SERVİSİ

Maçta polise yumruklu saldırı: 1 polis yaralandı Maçta polise yumruklu saldırı: 1 polis yaralandı

Editör: Hüseyin EKİNCİ