Zonguldak

Zonguldak’ta 100 milyonluk yolsuzluk iddiası!

Zonguldak İl Genel Meclisi’nde Özel İdarede 100 milyon liralık yolsuzluk iddiası tartışıldı.

Abone Ol

İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, gündem dışı söz alarak medyada yer alan yolsuzluk iddiaları hakkında bilgi talep etti. Kartal, “Geçmiş dönemde 100 milyonluk bir yolsuzluktan bahsedildi. Basından takip ettiğim kadarıyla, birkaç Özel İdare personeli sorguya alındı. Bu konuda bilgi alabilir miyiz?” diye sordu.

Mehmet Kokulu: "Yolsuzluk Yok, Medya Abartıyor"

Kartal’ın sorusuna cevap veren İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu, yolsuzluk iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kokulu, "100 milyonluk bir yolsuzluk iddiasını kim yazdıysa bize de söylesin. Böyle bir yolsuzluk yok. Kastamonu merkezli bir malzeme alımı operasyonu sırasında bazı çalışanlarımız sorgulandı ancak serbest bırakıldılar. Medyanın abartması söz konusu" dedi.

Sayıştay Denetçileri Eylül’de Gelecek

Kokulu, Sayıştay denetçilerinin her yıl elektronik ortamda Özel İdare’nin hesaplarını incelediğini ve Eylül ayında tekrar denetim için geleceklerini belirtti. "Sayıştay ve bakanlık tüm hesaplarımızı görüyor. 2018’de denetim yapıldı, bu yıl da geldiler ve dosyaları aldılar. Eylül ayında tekrar gelecekler" dedi.

Denetimler Devam Ediyor

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel de, Özel İdare’nin hem Sayıştay, hem iç denetçiler, hem de meclis komisyonları tarafından denetlendiğini vurguladı. Karagüzel, "Her yıl bu denetimler düzenli olarak yapılıyor. Hatalar olabilir ama tüm süreçler kontrol altında" dedi.

Karaveli: "Her Yerden Denetleniyoruz"

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de yolsuzluk iddialarına ilişkin denetim sürecine değindi. Karaveli, "Sayıştay, iç denetçiler, bakanlık ve meclisimiz tarafından düzenli olarak denetleniyoruz. Merak etmeyin, emaneti koruyoruz" ifadelerini kullandı.