Zonguldak Valiliği önünde gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Zonguldak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Candaş, Sakarya Meydan Muharebesi’nin, milletin bağımsızlık mücadelesinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Candaş, 238 yıldır Avrupa karşısında geri çekilen Türk ordusunun bu savunma savaşıyla Kurtuluş Savaşı’nın kaderini değiştirdiğini vurguladı. 

Kent konseyi Kapuz ve Tersane’ye baksın Kent konseyi Kapuz ve Tersane’ye baksın

Konuşmasında şehitler ve gazilerin fedakarlıklarına da değinen Candaş, "Bu topraklarda özgürce yaşayabilmemiz, bayrağımızın özgürce dalgalanması, milletimizin ve devletimizin bekası için canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizin eşsiz fedakarlıkları sayesindedir. Aziz milletimiz, bağımsızlığı ve hürriyeti uğruna her türlü bedeli ödemeyi onur ve gurur saymış, vatanı için şehit veya gazi olmayı büyük bir şeref bilmiştir." dedi.

Törene Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Zonguldak İl Garnizon Komutanı Albay Mustafa Güzel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen, Zonguldak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Candaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Valilik Fuaye Alanı’nda bir sergi açılışı gerçekleştirildi.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma