Zonguldak

Zonguldak’ta 300 kişi orman temizliği için bir araya geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iş birliğiyle, Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak orman temizliği etkinlikleri düzenlendi.

Abone Ol

Zonguldak’ta ise Karaman’daki Kadı Piknik Alanı’nda, Zonguldak Gençlik Merkezi’nin organizasyonu ile 300 kişinin katılımıyla bir orman temizliği gerçekleştirildi.

Etkinlik, İl Orman İşletme Müdürlüğü’nün desteğiyle gençler ve gönüllülerin katılımıyla doğaya zarar veren atıkların toplanmasını, uygun şekilde ayrıştırılmasını ve geri dönüşüme kazandırılmasını hedefledi. Gençlerin çevre duyarlılığını artırmak ve sürdürülebilir çevre bilincini güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bir orman tanıtım sergisi ve sunumu yapıldı. Üniversite öğrenci toplulukları, sivil toplum kuruluşları ve yerel belediyeler de etkinliğe destek verdi.

Etkinlikte, ormanların korunması, temiz tutulması ve doğaya zarar veren atıkların bertaraf edilmesi ile ekosistemin korunmasına katkı sağlanırken, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına önemli bir adım atıldı. Çöp toplama faaliyetinin ardından ağaçlara kuş yuvaları asıldı. Günün sonunda, Gençlik Merkezi ve Kızılay tarafından yapılan ikramlarla etkinlik sona erdi.