Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde arkadaşlarıyla serinlemek için denize giren üniversite öğrencisi Recep Mert Karaağaç (20), denizde boğularak hayatını kaybetti. Karaağaç, yaklaşık 2 saat süren arama çalışmalarının ardından sudan çıkarıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay, akşam saatlerinde Ereğli ilçesi Gülüç beldesi tersaneler mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Recep Mert Karaağaç, serinlemek amacıyla 3 arkadaşıyla birlikte denize girdi. Yüzerken bir anda gözden kaybolan Karaağaç için arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar arama yaptı, ancak sonuç alamadılar. Bunun üzerine arkadaşları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine sağlık, polis ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi. Sahil Güvenlik ekipleri, denizde arama çalışması başlattı ve yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından Karaağaç’ı sudan çıkardı. Sağlık ekipleri, Karaağaç’a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onu Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Durumu ağır olan Karaağaç, daha sonra özel bir hastaneye sevk edildi ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Karaağaç’ın vefat haberini alan okul arkadaşları ve akademisyenler büyük üzüntü yaşadı. Bir süre önce babasını kaybettiği öğrenilen Recep Mert Karaağaç’ın, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği 1. sınıf öğrencisi olduğu belirtildi.

Zonguldak'ta çıkan ev yangını korkuttu Zonguldak'ta çıkan ev yangını korkuttu

Ereğli Denizde Boğulma 4

Ereğli Denizde Boğulma 3

Ereğli Denizde Boğulma 2

Ereğli Denizde Boğulma

Ereğli Denizde Boğulma 6

Ereğli Denizde Boğulma 5

Kaynak: İHA