Tarım İl Müdürlüğü misafirhanesinde düzenlenen törene, Tarım ve Orman İl Müdürü Nihat Ağan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmen Köse, İl Müftüsü Aşır Durgun, Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak, BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya, Meteoroloji İl Müdürü Arif Özkan Maraşlı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Öztürk, DSİ Şube Müdürü Kürşat Coşkun Çolak, SGK İl Müdürü İhsan Şan ve arıcılar katıldı.

Törende konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Nihat Ağan, arıcılık faaliyetlerinin daha da gelişmesi için önemli adımlar attıklarını vurguladı. Ağan, "İlimiz, arıcılık faaliyetleri için uygun koşullara sahip bir bölgedir. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek arıcılıkta lider konuma ulaşmayı hedefliyoruz. Ana arı yetiştiriciliği sertifika programı, bu hedefin önemli bir ayağıdır. Arıcılarımızı hem teorik hem de pratik bilgilerle donatıyoruz" dedi.

Eğitime katılan 25 arı yetiştiricisine ana arı yetiştiriciliğinde kullanılacak teknik malzemeler ve sertifikalar törenle dağıtıldı. Tören, katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Valilik tarafından Gazilere yemek düzenlendi Valilik tarafından Gazilere yemek düzenlendi

Muhabir: Handan Alataş