Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle birlikte balık sezonu açılıyor ve gözler, balıkçıların nerede satış yapacaklarına çevrildi. Merkez Çarşısı'nın yıkılması ve yeni satış noktalarının henüz belirlenmemesi, balıkçıların endişelerini artırıyor. Bu belirsizlik nedeniyle balıkçılar, satış yapacakları alan konusunda tartışmalara başladı.

Meyve fiyatları uçtu Meyve fiyatları uçtu

15 Nisan’da sezonu kapatan balıkçılar yeni sezonun hazırlıklarına da başladılar. Ancak yer konusunda sıkıntıları olan balıkçılar acil bir şekilde çözüm bekliyorlar. Merkez Çarşısı'nın yıkılmasının ardından balıkçılar, inşaatın yakın zamanda başlayacak olması nedeniyle yer konusunda kesin bir çözüm bulamadılar. Mart 2022'de çarşının yıkılmasından bu yana balıkçılar, cadde üzerinde satış yapmaktaydı.

Zonguldaklı balık satıcıları, Zonguldak Belediyesi ile yer sorununun çözümü konusunda işbirliği yapmayı ve alternatif çözümler bulunmasını talep ediyorlar. Balıkçılar, acil olarak yer tespitinin yapılmasını ve 1 Eylül’e kadar balıkçı tezgahlarının kurulması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyorlar.

Muhabir: Handan Alataş