Zonguldak Hekim Birliği Sendikası adına konuşan İdris Yıldırım, Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplanan doktorlar adına şunları belirtti: "Bugün burada, yüreklerimizi dağlayan, derin bir acıyı paylaşmak için toplandık."

Maden işçisi, maden mühendisi oldu Maden işçisi, maden mühendisi oldu

Yıldırım, 11 Haziran'da Sinop'ta meydana gelen elim trafik kazasında geçici görevle giden mesai arkadaşları Dr. Sena Sakin ve Dr. Mehmet Turan Yazlak'ın hayatlarını kaybettiğini, aynı kazada ağır yaralanan Dr. Beyza Nur Çetin'in ise durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti. Kayıplarının yüreklerinde derin izler bıraktığını vurgulayan Yıldırım, "Bu acı, sadece bizim değil, tüm sağlık camiasının yüreğinde derin yaralar açtı. Sena Sakin ve Mehmet Turan Yazlak, genç yaşlarında büyük bir özveri ve fedakarlıkla, hastalarına umut olmuş, ışık olmuş hekimlerimizdi. Onları böyle bir kazada kaybetmiş olmanın acısı, yüreğimizde derin bir iz bırakacak ve bu kayıp, hepimizi derinden etkileyecek. Unutmayacağız, unutturmayacağız!" şeklinde konuştu.

Ayrıca, yaşanan trajik olayın ardından, geçici görevlendirme uygulamalarının güvenliği ve yerinde olup olmadığının bir kez daha sorgulanması gerektiğini ifade eden Yıldırım, daha planlı bir istihdam politikası ve kalıcı çözümlerin bulunması gerektiğini vurguladı. Hekim Birliği Sendikası olarak, hekim ve sağlık çalışanlarının güvenli çalışma koşullarına sahip olması için gerekli önlemlerin alınmasını ve benzer trajedilerin tekrarlanmaması için sorumluların harekete geçmesini talep ettiklerini belirtti.

Muhabir: Ersen Berk Çelik