Ekonomi

Zonguldak'ta dolmuşlara yüzde 70 zam! Fatura yine vatandaşa çıktı!

Zonguldak'ta şehir içi dolmuş taşıma ücretlerine yüzde 70 zam geldi. Dolmuş ücretleri 10 liradan 17 liraya çıkartılırken, öğrenci ücreti ise 13 TL oldu. Vatandaşlar ise zamma tepki göstererek acımasızca buldu.

Abone Ol

Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Osman Bahar şehir içi yolcu taşımacılığına zam geldiğini açıkladı. Buna göre 10 TL olan dolmuş ücreti 17 TL olurken, öğrenci fiyatı ise 13 TL oldu. 

Üst üste gelen zamlara bir yenisi daha eklenirken, Zonguldak'ta yapılan dolmuş ücretlerine yüzde 70 oranında zam vatandaştan tepki gördü.  Zam acımasızca bulundu. Bir kişinin günlük gidiş geliş masrafı 34 TL olurken, aylık bazda bir ailenin şehir içi ulaşım masrafının yüksek tutarlara ulaştı.

Bahar, Şartlar bizi zam almaya mecbur bıraktı. 

Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal, müşterilerimizden özür diliyoruz bizlere gönül koymasın. Şartlar bizleri zam yapmaya mecbur bıraktı" dedi. 

Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, dolmuş ücretlerine zam geldiğini ifade ederek sivil 17 TL öğrenci 13 TL zam geldiğini ifade etti. 

Akaryakıt zamlarından sonra ensafında zor durumda olduğunu ifade eden Bahar, " En son neticeyle bizim de bu işten dönebilmemiz için esnafın evini gecinebilmesi için  mecburen zam  yapmak durumunda kaldık. Esnafımızın bize bildirmiş olduğu talep oturduk, düşündük. Hep beraber bir karara vardık. Karar da  17 TL sivil 13 TL. Öğrencilerimizi ilk defa uygulayan öğrencilerimizi  düşük tutuyoruz ki bir ailenin bir iki tane çocuğunu okula gidip geliyor. Şartlar bizi dediğim gibi zam yapmaya mecbur kıldığı için biz bu zamı artık uygulamak durumunda kaldık. 


Zamm verme yetkisi yok

Son günlerde basında ve kamuoyunda Zoguldak Belediye Başkanı Ömer Selim  Alan'ın zam uyguladığı hableri üzerine konuşan Bahar, " Bizim zamımızı biz  uygularız. Belediye başkanın bizim zam vermekle  yetkisi yoktur. 5362 
 sayılı yasa gereği odalar kendi esnafını kendine bağlı olan esnafın zamlarını kendileri verir. Ha belediye başkanı burada halk otobüsüne yetkilidir. Onların zamını vermekle mümkün onlarla zaten kendi aralarında  oturup koşmuşlar. Böyle bir şey olmadığını asla da böyle bir şeye bizler tarafından zaten belediye başkanı bize fiyatı bize vermiyor ki. Halk otobuslerien zam yetkisi var.  Halk otobüsleri destek beridlgi halde zarar ediyor. Yani biz  sadece dönebilme adına vatandaşın da durumunu biliyoruz. İnşallah yakında emekliye de  zam verilir de mağdur olan emeklilerimiz gönül rahatlığı olabilir. Müşterilerimizden özür diliyoruz. Kusura bakmasınlar. 

1 yıl zam yapmayı düşünmüyoruz

Akaryakıta zam gelse de 1 yıl zam vermeyi düşünmediklerini ifade eden Bahar, "Yeni zamlar yarından itibaren geçerli olacak. Yani hiçbir şekilde ne kadar zam gelirse gelsin dokuzuncu aya kadar hiçbir zam  uygulamayacağız" dedi

(Haber: Sertaç ÖZDEMİR)