Zonguldak

Zonguldak’ta engelli bir babanın isyanı: Oğlunun hakkı elinden alındı

Zonguldak’ta yüzde 100 engelli raporu bulunan bir baba oğlunun okulda verilen yemek hakkının kesilmesine tepki gösterdi.

Abone Ol

Zonguldak'ta yaşayan Ali Ergin, 4. evre kalp rahatsızlığı nedeniyle yüzde 100 engelli raporu bulunan ve malulen emekli bir baba olarak, oğlunun okulda verilen yemek hakkının kesilmesine tepki gösterdi. Cengiz Topel İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi olan 12 yaşındaki oğlu Enes Toprak Ergin'in yemek hakkının iptal edilmesinin ardından baba Ali Ergin, durumun gerekçesini anlayamadığını belirtti.

Yaklaşık 4 ay önce İhsaniye'den Ontemmuz Mahallesi'ne taşınmalarına rağmen, oğlu Enes'in okuluna devam etmek istediğini ifade eden Ergin, "Taşınmadan önce oğlumun yemek istihkakı vardı, ama şimdi kesilmiş. Hangi gerekçeyle bu hakkı iptal ettiklerini bilmiyorum." dedi.

Baba Ergin, okul müdürünün yemeklerin dağıtımı konusunda, "Yemekleri verilenlere verin, verilmeyeceklere vermeyin. Artanları çöpe atın" şeklinde bir talimat verdiğini ve oğlunun yemek listesinden çıkarıldığını söyledi.

12.500 TL emekli maaşıyla iki çocuğunun geçimini sağlamakta zorlandığını belirten Ali Ergin, "Yemek istihkakının kesilmesi bizi zor durumda bıraktı. Oğlumun yemek hizmetinden tekrar yararlanmasını istiyorum." diyerek yetkililerden yardım talep etti.