Zonguldak

Zonguldak'ta Engellilerden Türk Halk müziği korosu

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Türkiye'de ilk Engelli Türk Halk Müziği Korosu kurduklarını söyledi.

Abone Ol

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin,  Engelli Türk Halk Müziği Korosu kurduklarını ve 3 Aralık'ta konser vereceklerini söyledi. 

Koronun Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Şirin," Zonguldak şubesi olarak yaklaşık üç aydır Türk Halk Müziği Korosu olarak faaliyete başladık. Şu anda on yedi, on sekiz kişi olarak devam ediyoruz. Hocalarımızdan biri, Fetih Fidan, sağ olsun, diğer müzisyen arkadaşlarımız da gelip gönüllü olarak koromuzun çalışmalarına, işte bağlamayla ve vurmalı çalgılarla eşlik ediyorlar. Çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Salı ve perşembe günleri çalışmalarımızı yapıyorduk. Bu perşembe çalışmamızı yaptık. Eylül'ün birine kadar ara verdik. Çünkü yaz olduğu için herkesin kendine göre işleri var. Eylül'de tekrar faal olarak başlayacağız. Allah nasip ederse, üç Aralık Engelliler Günü'nde şehrimizde Engelli Türk Halk Müziği Korosu olarak belki Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz. İnşallah çok güzel eserlerle Zonguldak halkının huzuruna çıkarak güzel bir konser icra edeceğiz.Koromuzda sadece engelliler yokm normal kişiler de var. Destek amaçlı. Çünkü yalnız engellilerle yaptığımız zaman sıkıntı yaşayabiliriz diye düşündük ve araya gönüllü kişilerden de aldık. Yakınları falan mı? Yok, normal vatandaşlar. Genelde erkek olarak yok da bayan olarak gönüllülerimiz var. Onlar da bize bu konuda yardımcı oluyorlar. Daha önce tecrübeli olanlar da var. Şu an itibariyle bile en az on beş eseri repertuvarımıza koyduk. İnşallah daha da güzel eserler ekleyeceğiz" şeklinde konuştu.