Şiddetli yağış nedeniyle iş yerlerini su bastı Şiddetli yağış nedeniyle iş yerlerini su bastı

Zonguldak’ta 9 Eylül tarihinde ilk ve orta eğitimin başlayacak olması en çok çalışan kadınları düşündürüyor.

Şimdiye kadar hem çalışıp hem de aldıkları maaş ile aile bütçesine katkıda bulunup çocuklarını okutan kadınlar bu maaşlarının bir kısmını evde çocuklarına bakan bakıcılara veriyorlardı.

Çocuklara bakan genç kızlara daha az bir para veren, kadınlara ise geçtiğimiz yıl bir asgari ücretin üçte birini vere ev hanımları bu yıl bakıcıların daha yüksek para talepleri karşısında şaşkınlar.

Çocuk bakıcısı genç bir kızın en az 10 bin lira istediğini belirten ev hanımları kadınların ise bu miktarın daha üstünde bir paraya çocuk bakmayı kabul ettiklerini belirttiler. Büyük şehirlerde bir bakıcının en az 25 bin lira aylık istediğini, bu paranın bazen 40 bin liraya kadar çıkabildiğini duyduklarını söyleyen Zonguldaklı ev hanımları “burada 10 binden başlıyor, bakıcıların yeme içme gibi ihtiyaçlarını da karşılama durumundayız, temizliğe de karışmıyorlar, çalışarak aldığımız parayla bunlara vereceğimize işi bırakmayı daha uygun buluyoruz” diyerek bakıcıların da haklı olduğunu ama kendilerinin böyle paraları veremeyeceklerini belirttiler.

Muhabir: Sermet Aksu