Düzenlenen törene, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Gençlik Hizmetleri Müdürü Erhan Yavaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü elemanları, öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunurken, Gençlik Hizmetleri Müdürü Erhan Yavaş tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Gençlik Merkezi üye genci Sema Kaya tarafından gençlik konuşması yapılırken,  “Binlerce şehit verilerek, yokluk ve sıkıntılar içinde kurulan ülkemiz, Ulu Önder Mustafa Kemal tarafından biz gençlere emanet edilmiştir” diyerek şunları söyledi:

“O gençlere olan güvenini ‘Milletin bağrından temiz bir kuşak yetişiyor. Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak!” sözleri ile ifade etmektedir. Bizlerin de bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en önemli görev ve sorumluluğumuzdur. Unutmayalım ki bir ülkenin gençleri o ülkenin ilerlemesi ve gelişmesi için en önemli hazinedir. Bizler kendimizi, yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve idealist insanlar olarak yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Toplum hayatının büyük bir kısmını oluşturan gençliğin donanımı, eğitim ve öğretimi, toplumun birlik ve beraberliği, ilerlemesi ve gelişmesi için büyük önem arz etmektedir. Geleceğin Türkiye’si biz gençlerin omuzlarında yükselecektir”

Gençlik Hizmetleri Müdürü Erhan Yavaş da konuşmasında, “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şah kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs” diyerek şöyle dedi:

“19 Mayıs sadece Türk Milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

‘Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar” diyor Gazi Mustafa Kemal.

Sevgili gençler, yakın bir gelecekte ülke yönetiminde ve Ülkemizin geleceğinde sizler söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Binlerce şehit vererek,  sıkıntı ve yokluklar içinde , büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev sorumluluğumuz olmalıdır. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan ‘milli egemenlik’ ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. “

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Halk Oyunları Gösterisi sunulmasının ardından Zonguldak Sahil Bandından 100 Genç ile kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Gençlik Haftası 2

CHP Zonguldak’ta Olağan Meclis Grup Toplantısı gerçekleştirildi CHP Zonguldak’ta Olağan Meclis Grup Toplantısı gerçekleştirildi

Gençlik Haftası 1

Muhabir: Ersen Berk Çelik