BEUN Rektörü Özölçer Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı BEUN Rektörü Özölçer Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı

Zonguldak’ın yakın ilçe ve beldelerinde bulunan ekime elverişli ancak anlaşılmaz nedenlerle boş bırakılmış ve ekim yapılmamış arazi ve tarla oranının artmış olduğu gözleniyor.

Bunların nadasa da yatırılmadığı gözlemlenirken köylülerin artan maliyetler yüzünden bu alanları ekip biçmedikleri belirtiliyor.

Ürünlerinden umdukları geliri de elde edemediklerini belirten köylüler “akaryakıta zamk belimizi büküyor, ayrıca eleman da çalıştıramıyoruz çünkü en düşük yevmiye bin beş yüz lira, o da bizi kurtarmıyor, ayrıca hasadını yaptığımız ürünler artan nakliyat masrafları yüzünden kent merkezlerine ulaşamayıp elimizde kalıyor, bu nedenle tarlalarımızı bir süre ekip biçmeme kararı aldık” şeklinde konruşuyorlar.

Çaycuma Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği başkanı Savaş Çiloğlu da bu konuda yaptığı açıklamada çok sayıda tarlanın boş ve ekilmeden bırakılmasından büyük üzüntü duyduğunu açıklamış bulunuyor.

Çiloğlu bu konuda yetkililerin önlem alması gerektiğini de hatırlattı.

Muhabir: Sermet Aksu