Zonguldak, 1-31 Ekim tarihleri arasında dünya genelinde kutlanan Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi, ilimizin simgelerinden biri olan Kent Anıtı’nı pembe kurdeleyle donatarak, meme kanseri ile mücadelede erken teşhisin hayati önemine dikkat çekti.

Vali Hacıbektaşoğlu, Çayır Mağarası’nda incelemelerde bulundu Vali Hacıbektaşoğlu, Çayır Mağarası’nda incelemelerde bulundu

Etkinliğe katılan Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Özkaya, yaptığı basın açıklamasında, meme kanserinin dünya genelinde 2,5 milyon kadını etkilediğini vurguladı. Özkaya, "Meme kanseri, kadınlar arasında en sık görülen kanser türüdür ve maalesef en yüksek ölüm oranlarına da neden olmaktadır. Bu nedenle erken teşhis, bu hastalığın tedavisinde kritik bir öneme sahiptir" dedi. 

Türkiye'de, meme kanseri taramalarının yaygınlaştırılması amacıyla Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) aracılığıyla önemli adımlar atıldığını belirten Özkaya, 40-69 yaş arasındaki kadınların her iki yılda bir mamografi çektirmeleri gerektiğini hatırlattı. Bu taramaların, erken evrelerde meme kanserinin tespit edilmesini sağlayarak, tedavi sürecinin daha başarılı geçmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

Muhabir: Sertaç Özdemir