Zonguldak'ta çocuklara at sevgisini aşılamak amacıyla Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü. Türkiye Jokey Kulübü'nün 2014 yılından bu yana sürdürdüğü 'Pony Club Şehrinize Geliyor' projesi, Zonguldak Belediyesi iş birliğiyle şehre geldi.

Zonguldak'ta esnaflardan 'DUBA' tepkisi Zonguldak'ta esnaflardan 'DUBA' tepkisi

Etkinlik kapsamında, Zonguldak Limanı içerisindeki yürüyüş yoluna özel bir parkur kuruldu. Minikler, parkurda at ve midilliye bindi ve koruyucu ekipmanlarını giyerek keyifli anlar yaşadı. Çocukların gözlerinde görülen heyecan ve mutluluk, etkinliğin amacına ulaştığını gösterdi.

Etkinlik, Zonguldak'ta iki gün sürecek ve ardından sırasıyla Bartın, Karabük, Çankırı, Çorum, Amasya ve Sakarya şehirlerinde devam edecek.

Etkinliğe katılan Bora Amasralı, çocuklar için böyle organizasyonların önemine değinerek, "Kentimizde bu tür organizasyonları görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımız için de son derece faydalı oldu. Kendi çocuğumu da getirdim ve şu an çok keyifli anlar yaşamakta. Bu tür etkinliklerin devam etmesini umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Jokey Kulübü 1Türkiye Jokey Kulübü 3

Türkiye Jokey Kulübü 2

Türkiye Jokey Kulübü 4

Muhabir: Handan Alataş