2014 yılında kurulan Paydaş Eğitim ve Kültür Sanat Derneği, yerelden uluslararası alanlara uzanan eğitimden sanata, gelenekselden yenilikçi anlayışlara kadar birçok projeyle yeni bir sinerji yaratmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda yerel yönetimlerin katkılarıyla oluşturduğu organizasyonları Zonguldaklılarla buluşturmaya büyük önem veriyor.

Bu kapsamda Zonguldak Belediye Kültür Merkezi’nin desteğiyle düzenlenen konser, açık hava sahnesinde doğanın ve müziğin evrensel tınılarını bir araya getirerek müzikseverlere klasik müziğin usta bestecilerinin eserlerini dinleme fırsatı sundu. Konsere çok sayıda müziksever katıldı.

Bir saniyelik zevk hayat kararttı Bir saniyelik zevk hayat kararttı

Dernek başkanı Önder Küçüköner, bu özel etkinliği sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, konserin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretim elemanları Emel Doğan Uğurlu ve Gonca Yerlikaya’ya teşekkür etti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda flüt ve keman alanında öğretim elemanı olarak görev yapan Öğr. Gör. Emel Doğan Uğurlu ve Öğr. Gör. Gonca Yerlikaya, 2011 yılından bu yana Zonguldak ve çevresinde birçok konser düzenledi ve sanatsal etkinliklerde yer aldı. 2023 yılında Lotus Duo oda müziği grubunu kuran ikili, Uluslararası Debussy Müzik Yarışması’nda Barok Müzik kategorisi ve Duo Performans kategorisinde birincilik elde etti; ayrıca yarışmadaki tüm kategori birincileri arasında en yüksek puan olan 96-100 arası puan alarak sezon birincisi oldu.

2024 yılında Fransa’nın Belfort şehrinde düzenlenen “International de Musique Universitaire Belfort” festivaline Türkiye’den kabul edilen tek grup olarak katılan Lotus Duo, 18 ve 19 Mayıs tarihlerinde festivalde Fransız besteci Joseph Bodin de Boismortier’in flüt-keman sonatlarını icra etti

Kaynak: Haber Merkezi