Zonguldak'ta otomobilin çarpması sonucu yaralanan hamile köpeğin hem tedavisi yapıldı hem de doğumu başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
Alınan bilgiye göre, 22 Ağustos'ta Devrek ilçesinde kent merkezinde bir vatandaşın aracıyla köpeğe çarpmasının ardından metrelerce sürükleyip olay yerinden uzaklaştı.
Çarpmanın ardından köpekle ilgilenen bir vatandaşın talebi üzerine yardımına ilk olarak, ilçede sahipsiz hayvanlarla ilgilenen Gülcan Köroğlu koştu.
Olayı öğrenir öğrenmez sosyal medya hesabından yardım çağrısında bulunan Köroğlu, Sarı Kız adını verdikleri köpeğin durumu hakkında bilgilendirme yaptı.
Hayvansever Seda Mercan, köpeğin tüm tedavi masraflarını üstlenerek onu özel bir veteriner kliniğine götürdü.
Klinikte kürtaj öncesinde son kez Sarı Kız'ın yavrularının ultrasonla durumu kontrol edildi. Yavruların kalp atışlarının duyulmasının ardından kürtajdan vazgeçildi.
Sarı Kız'ın kaza sonrasında metrelerce yerde sürüklendiğini ifade eden Seda Mercan, gazetecilere, "Kolu, çenesi, sırtı, her yeri hayvanın açık yaralarla doluydu. O halde bırakıyor hayvanı. Devrek'te bir hayvan sever vardı, Gülcan. O paylaştı ben de ondan gördüm. 'Getiremiyorsanız kliniğe, ben üstlenebilirim' dedim. Aldık ve buraya getirdik. Tabi hamile olduğu için bebeklerde zarar görmüş olabilirdi. Hemen bırakmak istemedik. Daha bekliyorduk doğuma ama darbeler, yaşadığı travma nedeniyle erken doğum yaptı. Böyle bebişleri oldu. Bunlar anne karnında hayata tutundular. Çenesinde ve yanağında delikleri vardı. Çok fazla sürüklendiği için hayvan derin yaraları vardı. Oraya diren konuldu." şeklinde konuştu.

Sarı Kız'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Mercan, önlem amaçlı klinikte tutulduğunu söyledi.
Hayvanlara şiddet konusunun kendisini çok üzdüğünü söyleyen Mercan, "Yetişemiyorum. Zonguldak'ın her yerinden, beldeden, ilçeden, merkezden sürekli şiddet haberleri geliyor. İnsanlar olarak nereye gidiyoruz. Ben bu duruma çok üzülüyorum. Nereye kadar böyle yetişebileceğiz? Vicdan ve merhamet diliyorum insanlara. Yalvarıyorum vicdanlı ve merhametli olsunlar. O çarpan kadın bir anne. Buradan ona sesleniyorum; onun çocuğu buna tanık oldu. Tanık olduğu halde köpeğe hiçbir emek vermedi, kliniğe götürmedi. Bunu normalleştiriyorlar. Bu sefer ne oluyor, sanki bu sefer şiddet olayı normal gibi oluyor." dedi.

Zonguldak’ta Afgan cinayetinde organ kaçakçılığı iddiaları! Nourtani’nin böbreği nerede? Zonguldak’ta Afgan cinayetinde organ kaçakçılığı iddiaları! Nourtani’nin böbreği nerede?

Kaza sonrası kliniğe getirilen köpeğin gebe olduğunu belirlediklerini aktaran Veteriner Hekim Ömer Faruk Alkan, trafik kazalarında gebelik durumlarında kese yırtılması ve yavrunun düşmesi gibi durumlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Alkan kürtaj öncesinde muayene etmek istediklerini belirterek, "Çocuğu ultrasona aldığımız zaman çocukların kalplerinin attığını ve sağlıklı olduklarını gördük. Aralarından sadece bir tanesinde sıkıntı vardı. Biz bekledik, takip ettik. Çocuk hep gözümüzün önündeydi. Çünkü bir kanama durumunda acil ameliyata alacaktık. Hepsini doğurdu. Şuan gayet sağlıklılar." dedi.
Kliniğe geldiğinde köpeğin yüzünde ciddi yaralar olduğunu ifade eden Alkan, tedavi süreciyle ilgili, "Operatif olarak yavrulara zarar vermeyecek anesteziler kullandık. Yan tarafındaki yaraları çok genişti. Giriş yeri çok dar ama içeriye doğru çok geniş yaralar vardı. Oraları temizledik. Oraların cerrahi operasyonunu sağladık. Şu an yaraları da çok iyi. Çocuklarına da çok güzel bakıyor." şeklinde konuştu.
Sarı Kız’ın birkaç gün içerisinde sahibine teslim edileceği bildirildi.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma