Zonguldak

Zonguldak’ta “Sosyete” olayı büyüyor: Pazarcılara saldırı!

Zonguldak’ta son iki gündür yaşanan “Sosyete Pazarı” gerginliği sonucunda pazarcılar birbirine girdi. Sosyete Pazarı esnafıyla bağlantılı oldukları iddia edilen şahıslar Soğuksu Giyim Pazarı esnafına saldırdı.

Abone Ol

Zonguldak'ta merkezde bulunan Soğuksu Pazaryeri'nde esnaflık yapan vatandaşlar, aylık düzenli olarak kira ödedikleri alanın haftanın belirli günlerinde sosyete pazarı esnafına ve Zonguldak Kömürspor'a otopark olarak verilmesi kararına tepki göstermek için bir hafta sürecek eylem başlatmışlardı. Tahsin Erdem daha sonra esnafı ziyaret ederek sosyete pazarının mevcut yerinde kalacağını ve bahsi geçen yere taşınmayacağını ifade etmişti. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Tahsin Erdem, pazarcılara yaptığı söylemi yineleyerek “Böyle bir şey söz konusu değil. Sadece Zonguldak Kömürspor’a haftanın belirli günlerinde otopark olarak tahsis edilecek.” dedi.

Tahsin Erdem’in giyim pazarındaki esnafa söz vermesinin ardından iddiaya göre, sosyete pazarıyla bağlantılı olan O.V. ve beraberindekiler Soğuksu Giyim Pazarı esnafı ile karşı karşıya geldi.

Eylem yapmak isteyen esnafın yanına giden şahıslar, alkollü olarak geldikleri pazaryerinde ilk olarak sözlü, daha sonra da fiziki saldırıda bulundular.

Yaşanan olayda saldırıya maruz kalan esnaf, darp raporu alarak Soğuksu Karakolu’nda şikayette bulundular.

Olayın sorumlusu olarak Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’i gösteren esnaf, “Başkan pazarcıları karşı karşıya getiriyor” ifadesini kullandılar.

Ayrıca, Tahsin Erdem’in dün gün içerisinde Soğuksu Giyim Pazarı esnafını ziyaret ettiği sırada bazı pazarcılara “Sen provokatörsün.” dediği ve bazı pazarcıların Tahsin Erdem’in tokalaşmak için uzattığı elini sıkmadıkları ve tepki gösterdikleri iddia edildi. 

Öte yandan, O.V. ve adamlarının Sosyete Pazarı işini halletmesi karşılığında yüklü bir miktar para alacağı da öne sürüldü.