Türkiye’de Müslümanlık olmadığını, Allah’tan başka ilahlara tapıldığını öne süren ve çocuklarını okula göndermeyen 5 kişiye, ‘terör örgütünün finansmanı’ ve ‘örgüte üye olma’ iddiasıyla gözaltına alındılar. Daha sonra Zonguldak Adliyesi’ne sevk edilen şahıslardan 4’ü tutuklandı. 

Konu ile ilgili Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Türkiye genelinde terörle mücadeleye İNANÇLI, İNATÇI ve KARARLILIKLA devam edilmektedir.DEAŞ terör örgütüne ve finans kaynaklarının deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ve TEM Daire Bşk.lığınca DEAŞ terör örgütüne üye olan ve finans sağlayan (5) şüpheli şahsa yönelik 27.02.2024 tarihinde Zonguldak ilinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde; (5) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış olup, çıkarıldıkları adli makamlarca (4)’ü tutuklanarak ceza infaz kurumuna sevk edilmiş, (1) şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve örgütsel materyale el konulmuştur. Halkımızın huzur ve güvenliği için terörle mücadeleye etkin bir şekilde devam edilmektedir. Terör örgütlerine yönelik operasyonlarımız terör örgütleri yok edilinceye kadar kararlılıkla sürecektir.” İfadelerine yer verildi. 
Öte yandan, Şüphelilerin MASAK raporlarına göre terör örgütüne maddi destek sağladıkları öne sürüldü. Operasyonlarda ele geçirilen yasaklı yayınlara da el konuldu. (Haber Merkezi)

terör operasyonu-2

terör operasyonu

terör operasyonu-4

terör operasyonu-3

terör operasyonu-6

terör operasyonu-9

terör operasyonu-8

terör operasyonu-11

Zonguldak’ta Eğitime Fırtına Engeli: Tüm Okullar Tatil Edildi Zonguldak’ta Eğitime Fırtına Engeli: Tüm Okullar Tatil Edildi

terör operasyonu-10

Editör: Muhammet