Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından her yıl düzenlenen KEAL Geleneksel Mezunlar Günü etkinliği, bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirilecek. 18 Mayıs Cumartesi günü 12:30-15:30 saatleri arasında okul bahçesi ve spor salonunda düzenlenecek etkinlik, KEAL mezunlarını ve öğretmenlerini bir araya getirecek.

250'den fazla mezun ve öğretmenin katılacağı etkinlikte, ABD, İngiltere, Polonya, Suudi Arabistan ve Dubai gibi farklı şehirlerden gelen katılımcılar bulunacak. Eski günleri yad etmek ve birbirleriyle hasret gidermek için bir araya gelen mezunlar, çeşitli etkinliklerle dolu bir gün geçirecekler.

Geleneksel KEAL Mezunlar Günü'nde bu yıl özel bir anlam taşıyan plaket töreni düzenlenecek. 1984, 1989, 1994, 1999, 2004, 2009, 2014 ve 2019 yıllarında mezun olan öğrencilerin yanı sıra, farklı dönemlerden mezunlar ve öğretmenler de bir araya gelerek geçmişe nostaljik bir yolculuk yapacaklar.

Maden işçisi, maden mühendisi oldu Maden işçisi, maden mühendisi oldu

Etkinlik kapsamında, daha önce KEAL'de görev yapmış olan öğretmenlerden Ayşe Mine Göney'in "Anlarda Saklanan Yaşam" adlı kitabının imza etkinliği düzenlenecek. Ayrıca, beden eğitimi öğretmeni Galip Baysal anısına bir basketbol gösteri maçı da yapılacak.

Gelecek yıl 20. kuruluş yılını kutlayacak olan KEAL Mezunlar Günü için 6 aylık bir hazırlık süreci planlanıyor. Bu yılki etkinliğe katılan mezunlar arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, A.B.D. Büyükelçiliği, çeşitli belediyeler, önde gelen üniversiteler ve birçok önemli markanın temsilcileri bulunuyor.

Program şu şekilde:

  • 12.30-13:30: Okul Bahçesinde Buluşma, Toplu Fotoğraf Çekimi
  • 13:30-14:30: Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Dernek Başkanının Açılış Konuşması, Mezunlar ve Öğretmenler Anılarını Paylaşıyor, Spor Salonunda Plaket Töreni / Onur Konuğu Dönemler
  • 14:30-15:30: Okul Bahçesinde Sürpriz Etkinlikler, Ayşe Mine Göney'in "Anlarda Saklanan Yaşam" İmza Etkinliği, Galip Baysal Anısına Basketbol Gösteri Maçı
Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA