Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Aliköy’de ortaya çıkan çöp yığını görüntüleri, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Aliköy Merkez Mevkii’nde bir dağın yanı ve içinin çöplerle dolu olduğunu gösteren görüntüler, çevre sakinlerini rahatsız etti. Bir vatandaş, durumu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ileterek, "Yer Zonguldak, Çaycuma, Ali Köyü Merkez Mevkii. Çaycuma'ya bağlı olan Ali Köyü Merkez'de dağın yanı ve içi çöp yuvası yapmışlar. Ben denk gelsem, atanın videosunu çekip şikayet edeceğim ama hiç denk gelmedim. Bir önlem alınabilir mi, foto kapan gibi? Orman çöp dolu." ifadelerini kullandı.

Çaycuma İlçe Özel İdare Müdürü Kemalettin Yaşar trafik kazası geçirdi Çaycuma İlçe Özel İdare Müdürü Kemalettin Yaşar trafik kazası geçirdi

Çevre kirliliğinin ciddi boyutlara ulaştığı Aliköy'de, vatandaşlar yetkililerden acil önlem alınmasını istiyor. Çöp yığınlarının hem çevre sağlığını tehdit ettiğini hem de doğal güzellikleri bozduğunu belirten vatandaşlar, foto kapan gibi teknolojik çözümlerle sorunun önüne geçilmesini talep ediyor.

Vatandaşlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yerel yönetimlerden, Aliköy'deki çöp sorununa kalıcı ve etkili çözümler getirmesini bekliyor. Ormanların ve doğal alanların korunması için daha fazla denetim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğini vurguluyorlar.

Whats App Image 2024 06 23 At 11.44.42

Whats App Image 2024 06 23 At 11.44.42 (1)

Whats App Image 2024 06 23 At 11.44.42 (2)

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA