Zonguldak

Zonguldak’ta vatandaş tepkili: Yüzde 400 zam!

Ev kirası konusunda İstanbul ile yarışır hale gelen Zonguldak’ta zam oranlar yüzde 400’lere ulaştı.

Abone Ol

Yüksek kiralara karşı yüzde 25 zam sınırının bir sene daha uzatılmasının ardından, fahiş fiyat uygulamaları karşısında “İspanya model” geçilmesi yönünde harekete geçildi. Düzenleme ile hayalet ev olarak tanımlanan boş evlerden daha fazla vergi alınması planlanıyor. Öte yandan, Zonguldak’ta kiralar ülke genelinde olduğu gibi büyük oranda artış gösterdi.

Boş eve yüksek vergi düzenlemesi son günlerde tartışılan formüllerden biri olurken; 'İspanya modeli' olarak da bilinen düzenleme için düğmeye basıldı. Show Haber'e göre ilk adımda ise boş tutulan evlerin bölge bölge haritasının çıkarılacağı öğrenildi.

Çok sayıda konutun boş kalması, kira krizinin daha da derinleşmesine neden olurken; AK Parti meclis grubu, 'İspanya modeli'ne sıcak bakıyor.

Öte yandan, İstanbul’un yanı sıra kira fiyatlarında büyük oranda zam alan Zonguldak’ta da vatandaşlar durumdan şikayetçi. Son dönemde yüzde 400’e varan zam gören Zonguldaklı vatandaşlar konu ile ilgili yetkililerin bir an evvel duruma el atmasını bekliyor.

“UYGUN YA DA PAHALI MAHALLE KAVRAMI KALMADI”

Zonguldak’ta 19 yıldır emlakçılık yapan Ramazan Doruk, kont kiralarının yüzde 400 oranında arttığını ifade ederek,  “Kiracıların yaşadığı sıkıntılar, ekonomik koşullar kentte üst düzeye ulaştı. Zonguldak emekli kenti ve bu durum insanları zora sokuyor. Zonguldak’ın yapısı, işgücü belli. Bu durumun nasıl düzeleceği bilinmiyor. En uygun mahalle olarak bir şey yok. Uygun ya da pahalı mahalle kavramı kalmadı. 1+1 daireler 4 bin 500’den başlıyor. 2+1 daireler 6,5 ile 7,5 arasında. 3+1 8 ile 10 bin lir arası. Bazı evlerde ise bu rakam yükselebiliyor. Manzarasına göre fiyatlar değişiyor. Artık eşyalı ev bulunması da çok zor. 19 yıldır bu işi yapıyorum. Son 2 yıla kadar böyle bir fiyat artışı yaşandığını görmedim.” dedi. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA