Zonguldak’ta mağdur bir vatandaş, 14 Kasım 2024 tarihinde bir bankanın kredi kartıyla yapılan işlemler sonucunda hesabından para çekildiğini, ancak bu işlemlere dair net bir bilgiye ulaşamadığını belirtti. Bankaya başvurduğunda ise yetkililerin, paranın iade edildiğini söylediklerini fakat bu iadenin hesabına geçmediğini ifade etti.

Vatandaş, bankada görüştüğü yetkililerin kendisini savcılığa gitmekten vazgeçirdiğini ancak bir ay sonra paranın iade edildiğini söylediklerini dile getirdi. Buna rağmen 25 bin liralık borcunu kendisi ödemek zorunda kaldığını ve iade beklediği 17 bin liranın üzerine faiz eklendiğini söyledi.

Zafer Partisi’nden Alevi Kültür Derneği’ne Ziyaret Zafer Partisi’nden Alevi Kültür Derneği’ne Ziyaret

Mağduriyetinin devam ettiğini belirten vatandaş, bankadan dekont talep ettiğini ancak bankanın kendisine dekont vermediğini ifade etti. Bu nedenle Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulunamadığını söyleyen vatandaş, şu sözlerle isyan etti:

“Bu banka, insanların bilgilerini korumuyor. Paramı ödediğim halde iade edilmedi. Tüketici Hakları’na başvurdum ama dekont olmadan işlem yapamıyorum. Banka dekontu vermediği için hak arayamıyorum.”

Mağduriyetinin giderilmesi için sesini duyurmaya çalışan vatandaş, yetkililerden ve bankadan sorunun çözülmesi için destek beklediğini dile getirdi.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma